AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_TEST-DTO_2021

Formuleringer, der er velegnede til sart hud

Hos A-DERMA er vi drevet af et ønske om at gøre en positiv forskel for personer med sart hud, men det er videnskabelig stringens, der er den væsentligste rettesnor i alle faserne i vores produktudvikling.

Hver dag arbejder 326 eksperter i 4 forskellige forsknings- og udviklingscentre på at udvikle produkter ud fra deres høje ekspertise, så vi kan garantere optimal effektivitet og tolerance. Intet er overladt til tilfældighederne og alt undersøges nøje af vores videnskabelige teams. Det gælder lige fra valg af ingrediens, til balancen i formuleringerne og de test, som vi udfører af vores produkter. Fra designudvikling til markedsføring gennemgår alle vores produkter flere hundrede tests. Ved det mindste problem fjerner vi produktet. At vi er så strikse betyder, at vi ikke går på kompromis, når det kommer til effektivitet og tolerance.

Vores svar på dine spørgsmål

Sikkerhed er vores topprioritet; vi går på ingen måde på kompromis i processen med at udvikle og producere hudpleje. Sikkerheden ifm. produktionen af vores hudpleje baseres på en række strenge trin:
- Når vi udvælger råvarer, kontrollerer vi deres oprindelse, effektivitet og sikkerhed.
- Vi fokuserer især på den indvirkning, de har på sundheden og miljøet.
- Men vi har også et stort fokus på formuleringen for at beskytte den mod enhver risiko for bakteriel forurening eller svampeforurening.
- Og vi sørger for, at alle ingredienserne i formuleringen forbliver fuldstændig stabile over tid.
Og hvis et enkelt af disse trin ikke er krydset af på listen, vil vores produkt ikke komme på markedet. Dette har været en del af vores farmaceutiske DNA og vores koncerns ekspertise i over 60 år.

Nej, det er forbudt i henhold til de europæiske love og bestemmelser.
Dyreforsøg har været forbudt i EU siden 2004 for færdige produkter og siden 2013 for ingredienser, der anvendes til at fremstille disse produkter.
Vi har siden 1995 anvendt innovative modeller af rekonstrueret hud og er derfor pionerer inden for denne testmetode.
6.000 personer stykker af rekonstrueret epidermis (overhud) blev testet af Pierre Fabres forsknings- og udviklingsafdeling i 2019 for at sikre vores produkters sikkerhed og effektivitet, inden der blev foretaget in vivo-tests på frivillige. Disse tests udføres derefter under dermatologisk kontrol og om nødvendigt ved hjælp af avancerede måleinstrumenter.
Derudover har vi involveret os økonomisk i europæiske forskningsprogrammer for udvikling af alternative metoder til dyreforsøg, som gennemføres i fællesskab med Europa-Kommissionen og kosmetikindustrien.

Alle de ingredienser, vi har udvalgt til vores formuleringer, er nødvendige. Et dermo-kosmetisk produkt skal opfylde din huds behov. Derfor indeholder det en eller flere aktive ingredienser og hjælpestoffer, der er nøje udvalgt på grund af deres effektivitet eller den givne rolle det spiller i at modvirke et symptom.
Kombinationen af disse ingredienser garanterer:
- En behagelig tekstur, så man har lyst til at bruge den og vil gøre den til en fast del af sin hudplejerutine.
- En stabil formulering, der garanterer effektivitet over tid.
- Korrekt opbevaring fra det øjeblik produktet fremstilles og indtil det udløber samt under hele brugen af produktet.
- At produktet tolereres godt, når det bruges til at pleje specifikke hudproblemer.
Vores formuleringer har den perfekte balance af nøje udvalgte ingredienser, og hver enkelt ingrediens spiller en vigtig rolle.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_EVAL-TOXICO_2021 1440x700

Toksikologisk evaluering af ingredienser

Til at starte med evaluerer vi de ingredienser, der skal indgå i vores produkter:

 • Koncentrationen af ingrediensen i produktet, der kommer i kontakt med huden eller håret.
   
 • Kontakttiden, som afhænger af produkttypen (om produktet skal skylles af eller ikke).
   
 • Produktkategorien, dvs. hvor produktet skal påføres. Her skelnes mellem produkter til ansigt, krop eller hår. 
   
 • Vi evaluerer produkterne med særlig opmærksomhed på den befolkningsgrupperne med sart hud, dvs. spædbørn, børn, gravide kvinder og personer med hudlidelser.
   
 • For hver enkelt råvare, der anvendes i produktet, udarbejdes et resumé af råvarens sikkerhed. Det resumé omfatter alle de ovennævnte punkter samt en grundig undersøgelse af sammensætningen af eventuelle tilsætningsstoffer og urenheder. Derefter bliver der udført en positiv eller negativ vurdering af stoffets anvendelse i forhold til den påtænkte brug og målgruppen. Under vurderingen bliver der taget højde for relevante begrænsninger i forhold til produktkategorien, demografiske faktorer og formulerings- begrænsninger og betingelser.

Alle råvarerne gennemgår i gennemsnit 6 forskellige toksikologiske evalueringer.
19 eksperter i toksologi arbejder dagligt med vores produkter, så vi kan garantere, at de er sikre og uskadelige for vores forbrugere.
Inden en ny ingrediens kan indgå i vores råvareportefølje, skal den gennemgå en række in vitro-tests og analyser, som sikkerhedsvurderingsmyndigheden har fastlagt, for at sikre dens sikkerhed. Processen kan tage op til 7 måneder.
Alle de skridt er med til at garantere, at de produkter, vi sælger, er helt sikre at bruge.

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021 1440x700

Evaluering af færdige produkter: Brugstests og kliniske undersøgelser

Sikkerhedsvurderingen foretages ikke kun af råvarerne, men også af de færdige produkter. Sikkerhedsvurderingen af de færdige produkter sker ved følgende proces:

Vi udfører prækliniske in vitro-tests. Afhængigt af produkttypen kan prækliniske tests omfatte tests af:

 • Okulær tolerance (øjnenes tolerance)
   
 • Hudtolerance
   
 • Fototoksicitet

Derefter udfører vi kliniske in vivo tolerancetests på frivillige personer. Jævnfør vores interne retningslinjer vedrørende udvikling af produkter gennemføres først forskellige typer undersøgelser af sund hud og derefter undersøgelser af personer med den hudtype, som produktet er målrettet. Det indebærer følgende:

 • Sensibiliseringstest under maksimerede eksponeringsforhold under lægeligt tilsyn
   
 • Tolerancetest af hud og/eller øjne under maksimale eller normale påføringsforhold. Testene bliver udført under én til flere af følgende kontroller alt efter produktets tilsigtede brug: Dermatologisk, oftalmologisk og pædiatrisk kontrol.

Disse tests bliver udført ved hjælp af avancerede måleinstrumenter for at garantere produktets sikkerhed, effektivitet og tolerance.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_COMMERCIALISATION_2021 1440x700

Produktion og markedsføring

A-DERMA sælger kun dermo-kosmetiske produkter, hvis de ovenfor nævnte trin er gennemført og har givet tilfredsstillende resultater, både hvad angår til sikkerhed og effektivitet. Og hvis blot én af testene ikke opfylder vores krav, vil produktet ikke blive lanceret på markedet.

Lad os tage et konkret eksempel. Exomega Control Emollient Cream har gennemgået 592 kontroltests før lancering, dvs. i design- og udviklingsfasen. Fasen kan tage op til 3 år, for at vi kan garantere sikkerheden og effektiviteten for vores brugere.
Efter det er blevet lanceret, udføres der i løbet af hver produktionscyklus ikke mindre end 164 tests på vores fabrikker i Sydvestfrankrig. Det giver sammenlagt 756 tests for ét produkt.
Vores produkter bliver fremstillet lokalt i Frankrig på vores fabrik i Soual, som ligger i Tarn.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_COSMETOVIGILANCE_2021 1200x600

Cosmetovigilance (overvågning af kosmetiske produkters virkning)

Inden den europæiske kosmetikforordning (2013) trådte i kraft, havde Pierre Fabre Gruppen, som vi er en del af, allerede 14 år forinden oprettet et verdensomspændende netværk til overvågning af kosmetiske produkters virkning. 

Netværket består af 15 medarbejdere, herunder 8 farmaceuter, som er tilknyttet hovedkontoret, og mere end 70 personer i de lande, hvor vores produkter sælges. Netværket har til formål at finde frem til alle mulige uønskede reaktioner, der kan opstå ved brug af dermo-kosmetiske produkter. Sammen med forbrugeren og/eller dennes læge/hudlæge vil netværket i fortrolighed undersøge, hvilken type reaktion der er opstået ved brug af produktet.

Dette sikrer, at vi kan blive ved med at overvåge vores produkters sikkerhed nøje.
De oplysninger vi får fra forbrugeren eller det relevante sundhedspersonale er alt afgørende for, at vi løbende kan forbedre vores produkters formulering.

Sterile Cosmetics:
en teknisk bedrift

Tilstedeværelsen af vand fremmer udviklingen af mikroorganismer i formuleringer. Der findes to mulige løsninger, med hvilke man kan modvirke udviklingen af disse mikroorganismer:
 - Brug af konserveringsmidler eller ingredienser med en konserverende funktion, der begrænser udviklingen af mikroorganismer
- Sterilisering af formuleringer, en proces der eliminerer mikroorganismer fra fremstillingsprocessen. Det er det, vi kalder Sterile Cosmetics.

AD_WEBSITE_VEGETAL_EXOMEGA-CONTROL-CS_LAIT-200ML_LIFESTYLE_2021 577x577

Sterile Cosmetics er en unik proces, der gør, at man ikke behøver at bruge konserveringsmidler i formuleringerne. For at kunne udvikle den teknologi har vi været afhængige af vores farmaceutiske gruppes viden inden for fremstilling af injicerbare lægemidler, en viden der er blevet oparbejdet gennem 10 års forskning.

Sterile Cosmetics er den første og eneste løsning til dato, som tilbyder formuleringer med et minimum af komponenter, og som dermed kun indeholder essentielle aktive ingredienser til de mest sarte typer af hud – uden nogen former for konserveringsmidler eller tilsvarende stoffer. En garanti for en sikker og effektiv formulering i hele brugsperioden.

Sterile Cosmetics, enestående sikkerhed for de mest sarte hudtyper.
Fordi atopisk hud er meget sart og ofte rammer børn, så valgte A-DERMA i 2012 at udvikle de nærende cremer fra Exomega-serien som Sterile Cosmetics. 

A-DERMAs Sterile Cosmetics plejeprodukter indeholder ikke konserveringsmidler, men kun ingredienser, der er essentielle for huden.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_EXOMEGA-BAUME-CS_2021 577x577

A-DERMA EXOMEGA CONTROL 

De eneste sterile og nærende plejeprodukter med naturlige plantebaserede ingredienser, der kun indeholder de mest essentielle ingredienser til at berolige meget tør, sart og atopisk hud. Fugtgivende, beskyttende og langtidsvirkende produkter, der reducerer udtørring af huden. Velegnet til både spædbørn, børn og voksne.

Patienten i fokus

Patientcentrering er integreret i vores medicinske afdeling. Det er en tilgang, der er målrettet patienter og forbrugere med det formål at tage højde for deres behov og forventninger, når vi udviklinger vores produkter og ydelser. At sætte patienten i fokus er en tilgang, der bl.a.: Organiserer lokalsamfund og patientbestyrelser, partnerskaber og sponsorater med patientforeninger, epidemiologiske undersøgelser, feedback fra vores forbrugere etc. 

Giver mulighed for at de, der lider af kroniske og ofte meget synlige hudlidelser, kan komme til orde.

Hos A-DERMA er det en grundlæggende tilgang at sætte patienten i fokus, og det er kernen i den måde vi arbejder på som et engageret, dermatologisk brand.
Tolerance og effektivitet er de vigtigste kriterier, når vi evaluerer vores produkter i udviklingsfasen. Men den daglige anvendelse, herunder brugervenlighed og den praktiske anvendelighed af produktet er for os med til at fuldende produktet. 
Et produkts effektivitet handler altså også om, hvor brugervenligt og praktisk anvendeligt det er.

AD_WEBSITE_EXOMEGA-CONTROL_SPRAY-200ML_PANIER_LIFESTYLE_2021 577x577

EXOMEGA CONTROL
Emollient Spray

Et af vores gode eksempler er Exomega CONTROL Emollient Spray. Det er et nærende plejeprodukt, der kan bruges på under et minut, og som hjælper med dagligt at forbedre hverdagen for personer med tør og atopisk hud. Produktets praktiske 360° spray gør den brugervenlig, og den er et direkte resultat af vores tilgang med at sætte patienten i fokus.

Tilbage til toppen