AD_ROSACEA_WOMEN-EYES-CLOSED_LARGE_2021
Indhold

Rødme i ansigtet: Forstå tilstanden for bedre at kunne behandle den

Har du røde pletter i ansigtet? Ja, lige som alle andre, vil du måske sige. Og ja, det er korrekt, at rødme i ansigtet faktisk er en meget almindeligt forekommende tilstand. Der skal ikke mere til end nogle varme temperaturer eller et par kolde vindstød, og så rødmer dit ansigt hurtigt. Men det er, når rødmen varer ved eller opstår mere hyppigt, at du bør begynde at tænke på at behandle den. Metoden er ganske simpel: Først skal du identificere, hvad der udløser reaktionen. Derefter skal du forstå, hvilken type af rødme der er tale om og på baggrund af det, skal du tilpasse dine hudplejeprodukter for at kunne berolige din hud bedst muligt. Vores eksperter står naturligvis klar til at hjælpe dig og give dig alle de nødvendige råd, så selv personer med meget reaktiv hud kan få den hjælp, de fortjener.

Hvad er rødme i ansigtet?

Rødme i ansigtet opstår, når huden bliver rød, og det er en tilstand, der opstår, uanset hvor lys eller mørk huden er. Rødme kan opstå lokalt fx på næse, kinder, pande eller hage eller det kan sprede sig over hele ansigtet. Du er muligvis stødt på flere forskellige tekniske termer, når snakken går på rødme i ansigtet: Erythema, erythema i ansigtet, couperose eller rosacea. Den type rødme skyldes en udvidelse af de mindste blodkar i et af hudens dybere lag, nemlig det der kaldes dermis.

Hvad er årsagen til rødmen?

Rødme i ansigtet kan skyldes din hud, hvis den generelt er sensitiv og sart, og tilstanden kan være variere og være både en permanent og en midlertidig tilstand. Du kan fx have rødme i ansigtet, fordi din hud er reaktiv, fordi den lider af tilstanden rosacea (også kendt som couperose), eller fordi den er allergisk. Og endelig kan rødme i ansigtet også opstå som følge af en behandling, fx laserbehandling. Følg vejledningen

Hvad hvis man har
reaktiv hud?

Du har sandsynligvis sensitiv og reaktiv hud, hvis din hud ikke kan tåle noget, eller hvis den overreagerer på forskellige faktorer, som ikke har nogen effekt på andre hudtyper. Din hud føles stram, den klør og nogle gange mærker du en brændende fornemmelse. Reaktiv hud kan i nogle tilfælde også blive rød, og der kan opstå røde pletter, som kommer og går.

Reaktiviteten kan udløses af stress, meget varme eller kolde temperaturer, hvis du bruger et produkt, din hud ikke kan tåle, vand, friktion osv. Klik her for at læse mere om reaktiv hud og bliv klogere på, hvordan man vælger de rigtige hudplejeprodukter og cremer til at berolige rødme.

Berolig reaktiv hud, der er ramt af rødme.

AD_REACTIVE SKIN_FACE_WOMAN_2021 696x696
AD_MANNEQUINS_FEMME-BRUNE-REGARD-VERS-LE-BAS_2021 696x696

Hvad hvis det er
rosacea?

Rosacea, som også er kendt som couperose, fører til udbredt rødme, især i de centrale områder af ansigtet (næse, kinder, hage og pande), en følelse af tør hud, og en brændende og stikkende fornemmelse i huden. Nogle gange opstår der også bumser (pustler) og lokal hævelse i ansigtet. Efterhånden som rosacea udvikler sig, kan det vare ved og ende med at se ganske uskønt ud. Vil du gerne forstå tilstanden bedre samt de symptomer, den bringer med? Vil du også gerne vide, hvilken creme der virker effektivt mod rosacea? Vil du gerne blive klogere på, hvilke hudplejeprodukter der er effektive til at berolige rødme og andre tegn på rosacea i dit ansigt?
Der er gode nyheder, du behøver ikke lede længere.

Berolig hud med rosacea i ansigtet

Hvad hvis rosacea skyldes en laserbehandling i ansigtet?

Hvis du har fået laserbehandling i ansigtet (fx for at fjerne mørke pletter, aknear eller små kapillærer), kan der opstå rødme og nogle gange bliver huden let hævet i det behandlede område. Nogle opleves også en brændende fornemmelse, som minder om den, man får, når man er blevet solskoldet, men den vil forsvinde i løbet af få timer. Hvilke eftervirkninger opstår i hud, der er blevet laserbehandet? Hvilke plejeprodukter skal man bruge for at berolige huden? I det følgende vil vi fortælle dig alt det, du har brug for at vide.

Berolig huden i ansigtet efter laserbehandling.

AD_FRAGILE SKIN_FACE_WOMAN_LOOKING IN MIRROR_2021 472x472
AD_ALLERGY_WOMAN_2021 472x472

Hvad hvis huden i mit ansigt er
allergisk?

Du har været i kontakt med et allergifremkaldende stof, og der opstår rødme i dit ansigt og tegn på hudallergi. Der kan være tale om en allergisk reaktion, fx nældefeber eller kontakt- eller irritationsekskem. Hvis det er tilfældet, opstår der røde pletter i ansigtet, små bumser, og din hud føles stram og klør. Hvis du vil vide mere om allergisk hud, kan du læse vores tips om, hvordan du indfører den bedst velegnede hudplejerutine. Hvis du ønsker at dæmpe rødmen og de generende symptomer på din allergi, behøver du ikke lede længere.

Genkend og berolig kontakteksem

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

 Få mere at vide

Hvordan plejer man huden i sit ansigt?  

 

Tilbage til toppen