Fugtgivende ansigtspleje: Hvem er den slags produkter velegnede til? Og hvilken effekt har de?

AD_MODELS_WOMAN-CREAM-FOREHEAD_2021
Indhold

Fugtgivende ansigtspleje: Hvem er den slags produkter velegnede til? Og hvilken effekt har de?

Når vores krop mangler vand, bliver vi tørstige, og det giver en ganske ubehagelig følelse. Det samme gælder for huden. Hvis huden mangler vand, bliver den tørstig, den ser trist ud, mister sin smidighed, der opstår fine linjer osv. Derfor er det meget vigtigt, at du giver den noget fugt, også selv om du har kombineret eller fedtet hud, for dehydrering kan ramme alle hudtyper. Flere forskellige faktorer kan forklare, at huden bliver dehydreret. Det kan være eksterne faktorer som f.eks. årstidsskift/vejrskift, forureningspartikler, stress, manglende søvn eller en ubalanceret kost. Nogle gange skyldes manglen på fugt en uegnet hudplejerutine, eller produkter der er for skrappe for huden. Under alle omstændigheder er der gode råd at hente. Du kan nemt få bugt med dehydreret hud ved at vælge de rigtige fugtgivende plejeprodukter, som vil give huden den fugt, den har brug for. Klik her for at finde ud af, hvordan du forebygger dehydrering af huden, og for at læse alle vores tips til pleje af dehydreret hud.

Hvad er dehydreret hud?

En kort gennemgang:

 • Det, du ser, er det, du føler: Dehydreret hud mister sin udstråling og velvære, og den kan endda ende med at skalle. Når man rører ved den, føles den ru. Og til sidst mister den sin smidighed og elasticitet. Personer med dehydreret hud vil opleve, at huden føles stram og at huden bliver irriteret af ingenting.
 • Det, der sker: Huden består af 70% vand, som konstant spreder sig mellem dermis (hudens dybe lag) og epidermis (hudens øverste lag). Normalt er det fysiologiske mekanismer, der sørger for at opretholde hudens fugtbalance. Mekanismerne gør, at vandet i dermis og epidermis opfanges og fastholdes permanent, så huden holdes fugtet, og det overskydende vand fordamper. Fordampningen reguleres af hudens hydrolipide film (som består af fedtstoffer og vand) på overfladen, hvilket hjælper med at beskytte huden. Når huden er dehydreret, er det fordi, huden har problemer med at holde på fugten. Det er nærmere bestemt den hydrolipide film, der ikke længere fungerer, og dermed bliver huden dehydreret.

Jeg troede i en lang periode, at jeg havde tør hud. Men i virkeligheden var min hud dehydreret. Heldigvis kunne jeg få bugt med denne dehydrering. Jeg ændrede min hudplejerutine, så jeg nu fokuserer mere på fugtgivende plejeprodukter. Min hud har virkelig genvundet sin blødhed og velvære

Stacy, 48 år gammel.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

NOTER FRA EKSPERTEN

Alle kan få dehydreret hud på et tidspunkt i livet. Det er ikke en patologisk tilstand. Man kan hurtigt genoprette hudens fugtbalance ved at drikke nok vand og ved at bruge en fugtighedscreme.

Dr. Marco Ambonati, hudlæge

man skal gøre

 • Indfør en tilpasset og fugtgivende hudplejerutine, der tilfører huden fugt, og som vil gøre huden bedre i stand til fastholde fugten. Hudplejeprodukter med et højt indhold af fugtgivende stoffer vil kunne hjælpe med begge dele. Hvis du dagligt bruger fugtgivende produkter, vil du tilføre fugt til epidermis, forebygge at den mister fugt og styrke hudens evne til at beskytte sig selv.
 • Drik rigeligt med vand (1,5 til 2 liter om dagen) og spis frugter og grøntsager med et højt indhold af vand, såsom agurker, iceberg-salat, tomater, courgetter, ferskner, ananas, jordbær, vandmelon og appelsiner.
  Fødevarer med et højt indhold af vitamin E, hjælper også med at holde din hud fugtet, især på overfladen. Du kan også indtage vitamin E i vegetabilske olier såsom olivenolie og rapsolie eller spinat, nødder, mandler, jordnødder, hasselnødder og avocado.

Det skal man undgå

 • Husk dagligt at beskytte dit ansigt og din hals mod UV-stråler med en solcreme med høj beskyttelsesfaktor (SPF50+). Det er meget vigtigt, også når solen ikke skinner.

En effektiv hudplejerutine indebærer både at vælge de rigtige produkter men også at tage de rigtige vaner til sig, så man kan hjælpe sin hud hver dag. For at berolige og fugte din hud skal du vælge en rutine, der omfatter skånsom rens og målrettede og velegnede produkter til din hudtype. Vores eksperter giver dig alle deres råd.

Hvordan renser man dehydreret hud ordentligt?

 • Uanset om du bruger makeup eller ej, skal rens være det første skridt i din skønhedsrutine for at berolige huden og bevare dens balance.
   
 • Brug en renselotion morgen og aften (især om vinteren) og påfør den med fingerspidserne for at give huden mere velvære. Hvis du ønsker at spare tid, kan du bruge en micellar water med en 2-i-1 rensende og fugtgivende effekt.

Hvornår skal man påføre sin fugtighedscreme?

 • Det bedste tidspunkt at påføre sin fugtighedscreme på er om morgenen. Det vil beskytte din hud i løbet af dagen og en bonus er, at den også kan fungere som makeup-base. Dette trin er det vigtigste i din hudplejerutine i forhold til at optimere din huds barriereeffekt. For at fugte huden endnu mere effektivt, anbefales det også at påføre den fugtgivende creme om aftenen. Hvis du påfører den både morgen og aften, vil din huds smidighed, blødhed og glød blive genoprettet hurtigere og mere langvarigt.

De rigtige hudplejeprodukter

Rich, fugtgivende dermatologisk creme

BIOLOGY Rich, fugtgivende dermatologisk creme

Beroliger - Beskytter - Giver fugt

Rensende og dermatologisk micellar water

BIOLOGY Rensende og dermatologisk micellar water

Fjerner make-up - Giver fugt - Renser

  AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Få mere at vide

Læs mere om tør hud

Tilbage til toppen