Personlige oplysninger

Personlige oplysninger

Når vi indsamler dine personlige oplysninger, er det til specifikke formål (f.eks. til konkurrencer, loyalitetsprogrammer, information osv.). Som hovedregel beholder vi ikke dine personlige oplysninger, når det ikke længere er nødvendigt jf. det specifikke formål. Medmindre du gør indsigelse mod det, opbevarer vi oplysningerne i tre år til direkte markedsføringsformål.
Vi har nogle gange brug for at arkivere dem i længere tid for at opfylde juridiske forpligtelser (f.eks.
I forbindelse med overvågning af produktets virkning, krav fra kvalitetsafdelingen osv.). Når vi ikke længere har brug for dine personlige oplysninger, sørger vi i alle tilfælde for, at de bliver fuldstændig destrueret eller anonymiseret. Få mere at vide om vores privatlivspolitik.

Salg

Salg

A-DERMAs produkter sælges på apoteket. Under siden "Alle vores forhandlere” kan du finde de forhandlere, der er tættest på dig.

På grund af de mange forespørgsler, vi får, kan vi desværre ikke sende dig prøver. Vi inviterer dig til at besøge en fysisk forhandler for at opleve og prøve vores hudplejeprodukter.

Sikkerhed/Testning

Sikkerhed/Testning

Vi går ikke på kompromis med vores produkters sikkerhed og vi arbejder sammen med højt kvalificerede toksikologer for at evaluere vores produkter omhyggeligt.

Det gælder for alle vores produkter, at vi vurderer sikkerheden af de råmaterialer, der er blevet anvendt samt sikkerheden af det færdige produkt.
Først evaluerer vi de ingredienser, der bliver anvendt i vores produkter. Evalueringer har fokus på: Koncentrationen af ingredienserne i produktet; kontakttiden afhængigt af produkttypen (om det skal skylles af eller ikke); produktkategorien (ansigt, krop, hår) og dermed eksponeringsområdet; målgruppen, med særlig fokus på personer med særligt sensitiv hud, dvs. spædbørn, børn, gravide kvinder, personer med hudproblemer osv.
Derefter vurderer vi det færdige produkts sikkerhedsniveau; vi gennemfører indledende test (in vitro) og kliniske test af tolerancen på frivillige personer (in vivo på sund hud og derefter på den type hud produktet er tiltænkt). Hvis vi finder problemer under disse tests under udviklingen af vores formuleringer, bliver produktet med garanti ikke sat på markedet, og vi vil starte forfra i udviklingen. Hos A-DERMA kommer sikkerheden i første række. Alle vores produkter markedsføres derfor med 100% garanti for, at de er sikre, når de bliver anvendt korrekt.

Ja, de fleste af vores produkter er velegnede til børn, og nogle af vores produkter er endda velegnet til nyfødte, f.eks. produkterne fra EXOMEGA CONTROL-serien eller DERMALIBOUR+ Repairing CICA-Cream.

Produkter, der ikke er specielt udviklet til gravide kvinder, testes ikke på
gravide kvinder. Om et produkt er egnet til brug under graviditet og amning afhænger af dets formulering. Vi anbefaler derfor, at du kontakter os, hvis du skulle være i tvivl om noget.

Vi har lavet et alternativt program til at evaluere vores kosmetiske produkters
sikkerhed uden brug af dyr. Programmet indebærer følgende:
- Vi udvikler substitutionstest på cellekulturer i vores
eget laboratorium for hudkulturer, som blev oprettet for over 20 år siden;
- Vi anvender de metoder, der allerede findes på markedet;
- Vi deltager aktivt i de testprogrammer, der gennemføres af både
franske og europæiske organisationer.
Vi støtter også udviklingen af alternative metoder til dyreforsøg ved at yde økonomisk støtte til forskningsprogrammer, der gennemføres i fællesskab mellem Europa-Kommissionen og Cosmetics Europe, en europæisk organisation for branchefolk i kosmetikindustrien, som vi også er medlem af.

Der er to indikatorer på emballagen, som giver dig mulighed for at afgøre,
om produktet stadig kan bruges. Først og fremmest kan du stole på udløbsdatoen. Vi garanterer for vores produkters effektivitet og stabilitet, indtil denne dato. Det er obligatorisk i Europa for hygiejne- og toiletartikler, hvis udløbsdato er under 30 måneder. Du kan derefter henvise til PEÅ (perioden efter åbning). PEÅ-tiden er angivet med en åben krukke med et tal og bogstavet M for "måned" Tallet svarer til det antal måneder, i hvilke produktet kan anvendes uden nogen risiko, efter det er blevet åbnet. Produkter i vakuumemballage (lufttætte eller sterile produkter) har ikke nogen PEÅ, da de kan bruges så længe, du ønsker det inden for en anbefalet grænse på 3 år.

Hvert produkt har et serienummer i et specifikt format, som gør det muligt for os at identificere dets oprindelse. Det giver os mulighed for at genfinde fremstillingsdatoen, råmaterialerne osv. - Dette gør det muligt for os at tilbagekalde produktpartier, hvis det er nødvendigt.

Hvis du mener, at dit produkt er defekt, skal du kontakte stedet, det er købt. De kan vejlede dig i reklamationsprocessen.
Det kan være nødvendigt at sende produktet ind til et tjek. I så fald vil du blive informeret nærmere om processen. Kontakt vores kundeservice.

Nej, det er forbudt i henhold til de europæiske love og bestemmelser.
Dyreforsøg har været forbudt i EU siden 2004 for færdige produkter og siden 2013 for ingredienser, der anvendes til at fremstille disse produkter.
Vi har siden 1995 anvendt innovative modeller af rekonstrueret hud og er derfor pionerer inden for denne testmetode.
6.000 personer stykker af rekonstrueret epidermis (overhud) blev testet af Pierre Fabres forsknings- og udviklingsafdeling i 2019 for at sikre vores produkters sikkerhed og effektivitet, inden der blev foretaget in vivo-tests på frivillige. Disse tests udføres derefter under dermatologisk kontrol og om nødvendigt ved hjælp af avancerede måleinstrumenter.
Derudover har vi involveret os økonomisk i europæiske forskningsprogrammer for udvikling af alternative metoder til dyreforsøg, som gennemføres i fællesskab med Europa-Kommissionen og kosmetikindustrien.

Formuleringer/Ingredienser

Formuleringer/Ingredienser

Sammensætning, ingredienser – vi er fuldstændig transparente over for dig

Parabener er konserveringsmidler, der forekommer naturligt, og de findes også i frugt og grøntsager (jordbær, gulerødder, løg). Der findes forskellige typer parabener, og de har længe været anvendt i kosmetiske produkter for at forhindre dårlige bakterier og svampe i at udvikle sig. Der bliver kun anvendt fire parabener i kosmetiske produkter: METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPYLPARABEN og BUTYLPARABEN. Når parabener anvendes i formuleringer, doseres de i nøje udvalgt og optimal koncentration for at sikre god beskyttelse mod mikroorganismer og for at sikre sikkerhed for forbrugeren.
Vi har omfattende toksikologiske data, som opdateres i takt med de videnskabelige fremskridt inden for kemiske vurderinger af produkter og ingredienser.
Vores ekspertise og brede viden om disse stoffer gør det muligt for os at bruge dem på en sikker måde. Når vi reformulerer vores produkter, vil vi dog i fremtiden udelade parabener, som svar på vores forbrugeres bekymringer.

Hvis en ingrediens indgår i produktets formulering i nanometrisk form, vil der stå [nano] efter navnet på ingrediensen i ingredienslisten på emballagen. Nanopartikler anvendes i vid udstrækning i fødevare- og kosmetikindustrien. De har eksempelvis været anvendt i solbeskyttelsesprodukter i næsten 20 år. Faktisk sikrer en ingrediens’ nanometriske form, at den fotobeskyttende aktive ingrediens bliver spredt godt ud, og at det færdige produkt er mere effektivt. Nanopartiklers sikkerhed er blevet bekræftet af europæiske og internationale sundhedsmyndigheder, som har indført strenge testprogrammer, der er nødvendige for at give tilladelse til, at nanopartikler bliver brugt i kosmetikprodukter. Undersøgelser har vist, at når partiklerne bliver brugt i en formulering, bliver de mere tilbøjelige til at danne grupper af en størrelse på 100 nm, som ikke passerer hudbarrieren. Derudover har vi testet vores produkter for at vise, at nanopartikler ikke trænger ind i huden.

Bekymringer over kontroversielle ingredienser spiller en central rolle, når vi udvikler vores produkter.
Vi udvikler hele tiden vores formuleringer med henblik på at udelukke de ingredienser, der bekymrer dig.
Det kan være, du føler, at vores formuleringer ikke ændrer sig hurtigt nok, men husk at være opmærksom på, at det kan tage tid at ændre en ingrediens eller en formulering, fordi vi skal sikre, at den nye formulering er lige så effektiv og sikker som den foregående, og det kræver mange undersøgelser.

I kosmetiske produkter har silikoner (CYCLOPENTASILOXAN, DIMETHICON, CYCLOMETHICON osv.) fremragende sensoriske egenskaber: De forbedrer følelsen og oplevelsen, når du bruger produktet (f.eks. hvor godt det glider over huden, hvor blød det efterlader huden) og efter brug (f.eks. om det giver pudderagtig, tør eller matterende finish). Silikoner er en vigtig faktor ift. at sikre, at folk vil fortsætte med at bruge et produkt på lang sigt.
Silikoner anses som sikre ingredienser af internationale tilsynsmyndigheder, herunder Den Videnskabelige Komité for Forbrugersikkerhed (SCCS). Silikoner har følgende egenskaber: De er kemisk inerte materialer, de tolereres godt af huden, de er non-komedogene, de irriterer ikke huden og de er ikke allergifremkaldende.

Alle vores produkter er ikke økologiske. De er formuleret med et gennemsnit på 87% ingredienser af naturlig oprindelse og op til 100% for vores DERMALIBOUR+ Repairing CICA-Cream. Alle vores aktive ingredienser er indkøbt på en etisk og bæredygtigt måde. Derudover indeholder de alle sammen vores dyrebare plantebaserede aktive ingrediens, Rhealba® Havre, der dyrkes ved økologisk landbrug med en kort forsyningskæde i det sydvestlige Frankrig.

Nej, vi bruger ikke nogen ingredienser i vores formuleringer, der er dokumenteret hormonforstyrrende.
100% af de ingredienser, vi bruger i vores formuleringer, er blevet analyseret nøje, så vi kan garantere helt sikre og effektive produkter.
Endelig er vi fortsat opmærksomme på og klar til at tage højde for eventuelle ændringer inden for videnskaben og i forhold til de europæiske kosmetikforordninger.

Vi arbejder hele tiden på at gøre vores produkter mere naturlige.
A-DERMAs produkter indeholder i gennemsnit 87% ingredienser af naturlig oprindelse og for vores DERMALIBOUR+ Repairing CICA-creme er det op til 100%.
Alle vores produkter er formuleret med Rhealba® Havre, der dyrkes økologisk med en kort forsyningskæde i det sydvestlige Frankrig.

Alle de ingredienser, vi har udvalgt til vores formuleringer, er nødvendige. Et dermo-kosmetisk produkt skal opfylde din huds behov. Derfor indeholder det en eller flere aktive ingredienser og hjælpestoffer, der er nøje udvalgt på grund af deres effektivitet eller den givne rolle det spiller i at modvirke et symptom.
Kombinationen af disse ingredienser garanterer:
- En behagelig tekstur, så man har lyst til at bruge den og vil gøre den til en fast del af sin hudplejerutine.
- En stabil formulering, der garanterer effektivitet over tid.
- Korrekt opbevaring fra det øjeblik produktet fremstilles og indtil det udløber samt under hele brugen af produktet.
- At produktet tolereres godt, når det bruges til at pleje specifikke hudproblemer.
Vores formuleringer har den perfekte balance af nøje udvalgte ingredienser, og hver enkelt ingrediens spiller en vigtig rolle.

Mineralske olier er råvarer, der kun består af
kulstof- og brintmolekyler. De anvendes i kosmetik-, lægemiddel- og fødevareindustrien (De bruges som overfladebehandlingsmidler og til at sikre hermetiske emballager.) Deres vigtigste egenskab er at forblive på hudens overflade og skabe en beskyttende film uden at trænge ind i huden. De blødgør og tilfører fugt til tør hud, samtidig med at de beskytter den mod irritation fra eksterne påvirkninger. De er helt stabile og effektive over tid.
Alle vores formuleringer, der indeholder mineralske olier, opfylder de strenge standarder og regler, der er inden for kosmetikindustrien og sikrer et højt niveau af renhed i overensstemmelse med farmaceutiske standarder. Vi kræver af vores leverandører, at de råvarer, de leverer, er fremstillet i overensstemmelse med standarderne i den europæiske farmakopé. Og endelig kontrollerer vi også kvaliteten internt.
Det tyske institut, the German Federal Institute for Risk Assessment (BfR), har bekræftet, at der ikke er nogle risici forbundet med brug af disse olier. De er helt sikre for forbrugernes sundhed. Derudover er de kendt for fremragende tolerance samt deres beskyttende og fugtgivende egenskaber. Mineralske olier er råvarer, der kun består af
kulstof- og brintmolekyler. De anvendes i kosmetik-, lægemiddel- og fødevareindustrien (De bruges som overfladebehandlingsmidler og til at sikre hermetiske emballager). Deres vigtigste egenskab er at forblive på hudens overflade og skabe en beskyttende film uden at trænge ind i hudens lag. De blødgør og tilfører fugt til tør hud, samtidig med at de beskytter den mod irritation fra eksterne påvirkninger. De er helt stabile og effektive over tid.
Alle vores formuleringer, der indeholder mineralske olier, opfylder de strenge standarder og regler, der er inden for kosmetikindustrien og sikrer et højt niveau af renhed i overensstemmelse med farmaceutiske standarder. Vi kræver af vores leverandører, at de råvarer, de leverer, er fremstillet i overensstemmelse med standarderne i den europæiske farmakopé. Og endelig kontrollerer vi også kvaliteten internt.
Det tyske institut, the German Federal Institute for Risk Assessment (BfR), har bekræftet, at der ikke er nogle risici forbundet med brug af disse olier. De er helt sikre for forbrugernes sundhed. Derudover er de kendt for fremragende tolerance samt deres beskyttende og fugtgivende egenskaber.

Propylenglycol er en ingrediens, der anvendes som fugtighedsbevarende middel. Det har blødgørende egenskaber, som giver produktet en fugtgivende effekt. Det kan også bruges som opløsningsmiddel eller som kontrolmiddel til at kontrollere produktets evne til at flyde ud og til at give formuleringerne optimal konsistens og holdbarhed.

Forbrugerne ønsker, at produkterne skal være effektive og sikre, i den tid de er i brug. Derfor er vi normalt nødt til at tilsætte formuleringerne konserveringsmidler for at forhindre, at produkterne bliver forurenet, da dette vil forringe deres kvalitet. Det er de konserveringsmidler, der sikrer, at vi kan garantere holdbarheden og udløbsdatoen for vores produkter.

Til personer med oversensitiv eller intolerant hud, der ønsker produkter uden konserveringsmidler, anbefaler vi Sterile Cosmetics-produkter. Sterile Cosmetics er den første af sin slags i verden og en teknologi, der er opfundet af Pierre Fabre Gruppen, som vi er en del af. Fremstillingsprocessen for formuleringer, der er baseret på Sterile Cosmetics-teknologien, eliminerer behovet for konserveringsmidler takket være et eksklusivt og perfekt hermetisk lukningssystem.

Vores produkter indeholder ingen ingredienser af animalsk oprindelse. Med undtagelse af følgende produkter: ESSENTIALS Lip Stick, PROTECT X-TREM Stick og DERMALIBOUR+ BARRIER Cream, der indeholder bivoks, som giver cremen dens nærende og blødgørende egenskaber.
Ingen af vores produkter er blevet testet på dyr.

Miljø/økodesign

Miljø/økodesign

I alt, hvad vi laver, lige fra valget af økologisk landbrug til dyrkningen af vores Rhealba® havre og vores tilgang til miljørigtige produktdesigns, er vi forpligtet til at gøre en forskel og skabe stærke partnerskaber for at reducere vores indvirkning på naturen og biodiversiteten.

Ja, det ligger meget tæt på vores hjerte, at vi kan vise vores engagement i mennesker og natur.
I forhold til vores engagement i naturen kan vi nævne to partnerskaber, der er meget vigtige for os:
Det ene er det, vi startede for 20 år siden sammen med den lokale franske virksomhed Climat Local, som har til formål at bekæmpe den globale opvarmning gennem beplantning af hække.
Hække absorberer drivhusgasemissioner, de funger som opholdssteder for biodiversiteten, de bekæmper jorderosion, de dræner regnvand og de beskytter de lokale afgrøder for vinden.
Siden 2014 er der blevet plantet mere end 6 km hække, som kompenserer for det, der svarer til 595 flyrejser tur/retur fra Paris til New York.
Derudover er der partnerskabet, som vi indgik i 2015 med Ligue de Protection des Oiseaux (LPO), som giver os mulighed for at deltage i beskyttelsen af fugle og hjælpe med at bevare og udvikle naturen og biodiversiteten på vores område i Terre d'Avoine i Puylaurens, Tarn. Dette er et ikonisk sted for A-DERMA, da det er her, vores Rhealba® havrefrø bliver produceret ved hjælp af økologisk landbrug og agroøkologiske metoder.
I forhold til vores engagement i mennesker kan vi nævne vores historiske partnerskab med Eczema Foundation, en virksomhedsfond, som er dedikeret til forskning i atopisk dermatitis, og som finansierer kliniske studier i denne meget alvorlige form for eksem. Den arbejder
for at fremme forskning på området og fremme den information, der er til rådighed for patienter, der har brug for den.
Derudover er vi stolte af vores partnerskab med Phenix, en fransk start-up virksomhed, der udvikler innovative løsninger til at give nyt liv til fødevarer og nonfoodprodukter, der ikke bliver solgt. Dette til gavn for mennesker, der lever i fattigdom. Vi giver derfor de produkter, vi ikke sælger, og som stadig er egnet til forbrug, videre til velgørende organisationer gennem dette partnerskab.

A-DERMA er et af Pierre Fabre Gruppens brands. A-DERMA har evalueret sin CSR-tilgang i overensstemmelse med ISO 26000-standarden og har opnået betegnelsen ”fremragende” jf. Ecocert 26000-standarden.

I vores produktionsfabrik i Soual i Tarn-regionen bliver 99% af det affald, der bliver produceret, gendannet gennem partnerskaber med de omkringliggende virksomheder.
Derudover bliver der i denne fabrik brugt 80% vedvarende energi, særligt takket være en biomassekedel, der leverer varmt vand og varme, og som holdes i gang med bl.a. restprodukter fra vores Rhealba® Havre.
A-DERMA har derudover indgået et 20-årigt partnerskab med CLIMAT LOCAL, en lokal virksomhed, der har til formål at bekæmpe den globale opvarmning gennem beplantning af hække.
Hække absorberer drivhusgasemissioner, de funger som opholdssteder for biodiversiteten, de bekæmper jorderosion, de dræner regnvand og de beskytter de lokale afgrøder for vinden.
Siden 2014 er der blevet plantet mere end 6 km hække, som kompenserer for det, der svarer til 595 flyrejser tur/retur fra Paris til New York.

Green impact index er et værktøj til at måle det økosociale design, som vores kosmetiske produkter og sundhedsprodukter til familien har.
Metoden, der er udviklet af Pierre Fabre og evalueret af AFNOR-certificering, er baseret på en rangordning af 20 miljø- og samfundsmæssige kriterier.

I Frankrig betragtes emballage som genanvendelig, hvis den kan indgå i en genanvendelsescyklus, dvs. hvis den kan indsamles, sorteres og genanvendes til ny emballage eller bruges til et andet produkt i landet. Der findes i øjeblikket ingen genbrugsanlæg for tuber i Frankrig. Det er dog planlagt, at der skal være dette i 2022. Alle vores flasker og papkasser kan genbruges.

Ja, vores produkter bliver fremstillet i Frankrig lokalt i en kort forsyngskæde, lige fra vores Rhealba® Havrefrø til vores færdige produkter. Dette gælder dog ikke for de produkter, vi outsourcer, som kun udgør mindre end 2 % af vores sortiment. Disse produkter er: ESSENTIALS Lip Stick og EXOMEGA CONTROL Emollient Spray.

Formlerne i alle vores vaskeprodukter er bionedbrydelige i henhold til OECD 301B-standarden, med undtagelse af formuleringerne i barren i ESSENTIALS-serien: Dermatological Bar.

Vi begrænser nøje brugen af ubrugt og ikke-genanvendeligt plastik: Alle vores flasker er genanvendelige, og vores hygiejneprodukter indeholder op til 100% genanvendt plastik.
Vi har fjernet de forseglende plastfolier fra vores produkter.
Vi har reduceret plastikhætterne på vores tuber.
Vi arbejder også på at integrere genbrugsplast i vores tuber. Vores Universal Cream var det første produkt, der kom i en tube med genbrugsplast, og det er siden blevet fulgt op af andre produkter.

Vores filtre er miljøsikre:  som en del af vores engagement i at beskytte miljøet, er alle vores filtre blevet evalueret af uafhængige laboratorier, som har påvist, at vores A-DERMA PROTECT-filtre ikke har nogen indflydelse på en koralart, en art fytoplankton og en art zooplankton. Videnskabelig forskning som dokumentation for disse nøglemodeller for marin biodiversitet*.

*A-DERMA PROTECT-filtrene er blevet testet af det oceanologiske observatorium i Banyuls-sur-Mer, som er en del af European Marine Biological Resource Center. Testene har fundet sted på tre nøglearter inden for marin biodiversitet – en koralart, en art fytoplankton og en art zooplankton – i koncentrationer, der er repræsentative for de koncentrationer, der findes i miljøet for så vidt angår solfiltre. 
 Stien, D. et al. A unique approach to monitor stress in coral exposed to emerging pollutants. Scientific Reports 10, 9601 (2020). 
https://www.nature.com/articles/s41598-020-66117-3

Thorel, E. et al. Effect of 10 UV Filters on the Brine Shrimp Artemia salina and the Marine Microalga Tetraselmis sp. Toxics 8, 29 (2020).
https://www.mdpi.com/2305-6304/8/2/29