Plejeprodukter til hud med tendens til atopi

Plejeprodukter til hud med tendens til atopi

Din hud er tør og tilbøjelig til at udvikle atopisk eksem: Dæmp kløe, og plej din hud med dermatologiske Rhealba® Havre plejeprodukter fra økologisk landbrug.

7 resultater "Plejeprodukter til hud med tendens til atopi"

Få mere at vide om hudpleje til atopisk hud
Få mere at vide om hudpleje til atopisk hud

Sådan ser atopisk hud ud

Atopisk dermatitis, også kendt som eksem, er en betændelsestilstand i huden, der skyldes en dysfunktion i hudbarrieren. Tilstanden svinger mellem opblussen og remissionsfaser. Under opblussen er atopisk hud tør eller endda meget tør, der opstår røde pletter, og der dannes blærer, som igen kan danne skorper. I disse opblussende faser oplever den person, der er ramt af atopi, stort ubehag i huden såsom kløe, stramhed eller prikken. 

Udbruddene kan både opstå i ansigtet og på kroppen. I ansigtet opstår udslættet hovedsageligt på kinderne, i panden, på øjenlågene og halsen. På kroppen dannes læsionerne i folderne på albuerne og knæene samt på torsoen.
I remissionsfasen er symptomerne på betændelsestilstanden ikke synlige, men den sarte hud er stadig tør.

Sådan plejer du atopisk hud

Ud over den behandling, din hudlæge anbefaler, bør du under en opblussen af atopisk eksem bruge en specielt formuleret rens, der forsigtigt renser, beroliger og beskytter huden. Massér derefter forsigtigt et specielt formuleret blødgørende middel (creme, lotion eller balm) ind i den rene hud for at fugte den tørre hud og samtidig styrke hudens barriere. 
I tilfælde af kløe bør du modstå trangen til at kradse, da det kan forværre tilstanden. Læs vores tips mod kløe. 

Det er vigtigt ikke at stoppe behandlingen, så snart betændelsen er forsvundet, for på trods af at symptomerne mindskes, er atopisk hud stadig sart. For at reducere hyppigheden af, hvor ofte kløetrangen blusser op, er det vigtigt at bruge specielt formulerede plejeprodukter både under opblussen og remissionsfasen. Se alle vores ekspertråd til pleje af atopisk hud.

Hvis du er interesseret i vores hudplejeprodukter til atopisk hud, kan du også kigge på:

Vores udvalg af Exomega-produkter til atopisk hud

Vores kropsplejeprodukter mod kløe

Tilbage til toppen