AD_FRAGILE SKIN_FACE_WOMAN_LOOKING IN MIRROR_2021
Indhold

Hvordan dæmper man rødme i ansigtet efter laserbehandling?

Har du været i laserbehandling for at fjerne små pletter, ar eller synlige kapillærer i ansigtet? Er din hud blevet rød, efter du afsluttede behandlingen? Er der opstået pletter og føles din hud varm på de områder, hvor laseren blev brugt? Det er helt normalt. Laserbehandling fører nemlig til en midlertidig betændelsestilstand umiddelbart efter behandlingen. Derfor vil det gå over af sig selv. Men vi kan hjælpe dig med at passe på din hud med en meget enkel plejerutine, der vil berolige og reparere din hud efter laserbehandlingen, så du helt undgår de ubehagelige følelser. 

Hvilket plejeprodukt mod rødme skal man bruge på ansigtet efter laserbehandling? Hvordan beroliger man huden og får rødmen til at forsvinde? Vi forklarer dig alt, hvad du skal vide.

Hvad er konsekvenserne ved laserbehandling i ansigtet?

En kort gennemgang:

  • Det ser og mærker du: Lige efter behandlingen er afsluttet, kan din hud, afhængigt af den anvendte lasertype, vise diskrete symptomer eller mere synlige eftervirkninger. De diskrete symptomer er rødme eller hævelse i de laserbehandlede områder i 3 til 15 dage. De mere synlige eftervirkninger er blå mærker, som udvikler sig således: Først er de mørkeblå eller sorte, derefter bliver de violette, røde, lyserøde og til sidst gule, inden de forsvinder helt. Nogle oplever også varmefornemmelser og en brændende og prikkende fornemmelse i ansigtet. Den midlertidige rødme efter laserbehandlingen skyldes, at huden bliver varmet op. 
  • Det, der sker: Rødmen skyldes en øget blodgennemstrømning i karrene. Blodgennemstrømningen vil blive ødelagt af varmen fra laseren, hvilket vil få rødmen til at forsvinde.

Jeg ville gerne slippe af med den permanente rødme i mit ansigt, så jeg valgte at få en laserbehandling. Efter behandlingen var overstået, opstod der små, meget sorte pletter, som mindede om blå mærker. Lægen havde advaret mig, så jeg var ikke bekymret. Men jeg brugte dog en creme, der er specielt udviklet til den type behandling, og nu et par uger efter har jeg ingen spor af den.

Mathilde, 38 år gammel
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Bemærkninger fra eksperten

Efter en laserbehandling bliver huden betændt og der opstår rødme. Derfor er det vigtigt ikke at udsætte sig selv for solen i de efterfølgende 2-3 uger. Du bør bruge solbeskyttelse dagligt.

Dr. Marco Ambonati, hudlæge

For at dæmpe rødme i huden efter laserbehandlingen og fremme helingen anbefales det, at du følger en særlig hudplejerutine. For det første er det vigtigt at forberede huden før laserbehandlingen for at begrænse rødme. Når laserbehandlingen er overstået, er det vigtigt, at du tager affære for at få rødmen og de små sårskorper til at forsvinde helt. Hvilke vaner skal jeg så indføre i de to faser? Vi forklarer dig alt, hvad du skal vide.

Det skal man gøre

Før laserbehandlingen: Forbered din hud ved at rense den morgen og aften med et velegnet produkt, der ikke forværrer hudens tilstand, og sørg for, at huden er velfugtet og beroliget. Det gælder naturligvis både ift. de plejeprodukter, du bruger, men også ift. din livsstil. Sørg for at leve så sundt som muligt for at minimere risikoen for at irritere huden gennem overdreven alkoholindtag eller meget usund kost.

Det skal man undgå

  • Når laserbehandlingen er ovre, skal du undgå at udsætte din hud for solen og for meget kolde temperaturer. Derudover skal du sørge for at spise en sund og afbalanceret kost med masser af vitaminer, som er gode for huden.
  • Derudover skal du reducere dit indtag af alkohol, kaffe og stærk mad, da det er med til at udvide blodkarrene. Derimod skal du spise antiinflammatoriske fødevarer, som har et højt indhold af gode fedtsyrer.

Når behandlingen er ovre, er det vigtigt at indføre en god rutine for at mindske de virkninger, behandlingen har (rødme og ubehag), og derefter pleje huden, så den kan komme sig og heles ordentligt. Her er 3 enkle trin, du skal følge.

Hvordan beroliger man huden i ansigtet efter laserbehandling?

Hurtigst muligt efter behandlingen skal du påføre en kølende spray og en beroligende creme for at dæmpe følelsen af svie, varmefornemmelser og rødme. For at undgå infektion og ar skal du i dagene efter være opmærksom på ikke at kradse i de små sårskorper, der er opstået efter behandlingen. Undgå karbad og gå kun i brusebad, så du ikke er for længe under vandet. Derudover skal du duppe dit ansigt tørt med et blødt håndklæde uden at gnide det. Derefter kan du lægge makeup, hvis du har lyst til det. Men det er meget vigtigt, at du husker at bruge solbeskyttelse (mindst faktor 50), hvis du skal udenfor. 

Hvordan renser, fugter og beskytter man sin hud efter laserbehandling? 

Rens din hud morgen og aften med et produkt, der er tilpasset sensitiv og sart hud. Det er et vigtigt trin, når det kommer til at dæmpe rødme. Der er forskellige muligheder; lotions, gels, micellar water. Du kan frit vælge det produkt, du foretrækker. Sørg for at bruge genanvendelige rondeller, da de er mere skånsomme og mindre skrappe end engangsvatrondeller.

Derefter skal du påføre en fugtighedscreme mod rødme eller en fugtighedscreme med helende egenskaber. Påfør en lille mængde creme på fingerspidserne, og dup den skånsomt på ansigtet, før du glatter den ud. Undgå at påføre cremen i cirkulære bevægelser, da de ofte er for kraftige og har en tendens til at forværre rødmen. 

Tilbage til toppen