AD_MANNEQUINS_FEMME-BRUNE-REGARD-VERS-LE-BAS_2021
Indhold

Hvordan dæmper man rødme i ansigtet, som er opstået på grund af rosacea?

Er din hud rød på næsen, kinderne og hagen? Har du pletter, små hævede områder (ødemer) og urenheder? Så lider du måske af rosacea (også kendt som couperose) i ansigtet. Selv om det er en vanskelig tilstand at leve med, fordi den er så synlig, skal du vide, at du ikke er alene. Og der findes løsninger til at dæmpe og reducere symptomerne. Hvad er årsagen til rosacea? Hvilke cremer eller plejeprodukter mod rødme er effektive til at berolige huden og få symptomerne på rosacea til at forsvinde? Her kan du læse alle vores eksperters vigtige råd og informationer, som du har brug for til at forlige dig med din hud. 

Hvad er rosacea i ansigtet?

En kort gennemgang:

 • Det ser og mærker du: Ved rosacea opstår der en midlertidig tilstand af rødme på kindbenene, som ledsages af lokale varmefornemmelser, røde pletter i ansigtet, der forsvinder ved tryk (erythema), bumser (pustler), små overfladiske blodkar, som bliver udvidet og af og til hævelse i huden i nogle områder (ødem). De forskellige symptomer fører til synlige tegn (huden bliver rød med bumser) og en følelse af ubehag, som ofte mærkes som en prikkende og nogle gange brændende fornemmelse. 
 • Det, der sker: Rosacea er en kronisk inflammatorisk hudlidelse, der påvirker de små blodkar. Rosacea manifesterer sig i lejlighedsvise udbrud, som mærkes ret intenst. Rosacea opstår i midten af ansigtet (næse, hage, kinder). Rosacea opstår, fordi huden ikke beskytter, som den skal, og fordi den bliver dehydreret og gennemtrængelig. Det påvirker immunsystemet, som ikke længere fungerer korrekt og dermed opstår der betændelse. Det får blodkarrene til at udvide sig, hvilket resulterer i rødme på hudens overflade. 
   
 • Hvorfor opstår rosacea?: Rosacea kan opstå på grund af mange forskellige faktorer. Den kan være genetisk betinget - man arver den lyse hud og de lyse øjne, som gør én ekstra udsat. Det kan skyldes miljømæssige faktorer (temperaturændringer, soleksponering etc.). Det kan skyldes en unormal reaktion i mikroblodkarrene på varme eller andre udløsende faktorer (stærk mad, varme drikke, alkohol, rygning). Og endelig kan det skyldes et højt indhold af de mider, der naturligt findes på huden i ansigtet (Demodex).

Rosaceaen opstod i mit ansigt kort før min 30-års fødselsdag. Jeg var altså ikke ret gammel. Det begyndte med rødme og en følelse af varme på kinderne. Når det bliver rigtig varmt eller koldt, bliver det endnu værre. Derfor har jeg med tiden indført nogle gode vaner, som jeg har rådført mig om. Jeg beskytter min hud med en creme mod rosacea og beroligende plejeprodukter i ansigtet

Sonia, 45 år gammel.

Rosacea: Relevante tal

60%.

af personer med rosacea er kvinder

30 år

den alder, de fleste har nået, inden de bliver ramt af rosacea

45 millioner

berørte mennesker i hele verden

Rosacea: Sensitiv hud dagligt. Célia Bourdier Farmaceutisk videnskab. 2017. dumas-01676601 "couperose og rosacea". [internet] dermato-info.fr Dr. Fabienne Trouche

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Bemærkninger fra eksperten

For at begrænse symptomerne på rosacea (varmefornemmelser, udvidelse af blodkarrene, rødme) skal du vælge non-komedogene kosmetikprodukter uden parfume og alkohol (kig efter ALCOHOL DENAT i ingredienslisten).

Dr. Marco Ambonati, hudlæge

For at dæmpe rødme, som er opstået på grund af rosacea og mindske de synlige tegn, skal du indføre en hudplejerutine, der kombinerer rens, fugtpleje og et til flere produkter, der er specielt udviklet til hud med rosacea.
Hvad skal man gøre for at dæmpe rødme i ansigtet? Hvilke effektive hudplejeprodukter og cremer skal man vælge for at pleje sin hud? Vi fortæller dig alt, du har brug for at vide. 

Det skal man gøre

 • For at begrænse rødmen i ansigtet skal du starte med at bruge hudplejeprodukter, der beroliger din hud uden at forværre rødmen. Sørg for at holde din hud velfugtet. Det gør man naturligvis gennem brug af velegnede hudplejeprodukter, men det handler også om at huske at drikke tilstrækkeligt med vand i løbet af dagen. 
 • En sund livsstil bidrager også til en sund hud. Sørg for at dyrke motion (uden at udsætte dig selv for sol eller meget kolde temperaturer), få nok søvn og hvile, og spis en sund og afbalanceret kost, der indeholder vitaminer, som er gode for huden.

Det skal man undgå 

 • Gør hvad du kan, for at undgå faktorer, som du ved, irriterer din hud. 
 • Reducer dit indtag af alkohol, kaffe og stærk mad, da det kan være med til at udvide blodkarrene. Derimod skal du spise antiinflammatoriske fødevarer, som har et højt indhold af gode fedtsyrer - såsom frugt, grøntsager og fed fisk (laks, sardiner osv.).

Hvordan fjerner man makeup og renser huden korrekt, når man har hud med tendens til rosacea?

 • Start med at vælge et renseprodukt og en makeupfjerner, der er tilpasset sensitiv hud med tendens til rosacea. Uanset om du bruger makeup eller ej, skal rens (og makeupfjernelse) være det første skridt i din skønhedsrutine. Følg en rutine, der hjælper med at beskytte og fugte din hud, reducerer rødme, pletter og bumser, og som modvirker varmefornemmelser, prikkende fornemmelser og en følelse af stramhed.
 • Du skal rense dit ansigt og din hals både morgen og aften med et renseprodukt - enten en lotion, gel, micellar water etc. Valget er dit. Hvis du vælger en lotion, skal du påføre den med fingerspidserne med lette cirkulære massagebevægelser. Produktet og påføringen respekterer huden og gør det muligt at berolige den, uden at der opstår en følelse af stramhed. Fjern derefter produktet skånsomt med en genanvendelig rondel.
 • Hvis du foretrækker micellar water, kan du påføre det på ansigtet, øjnene og læberne, gerne med en genanvendelig rondel, da genanvendelige rondeller ofte er blødere end engangsvatrondeller.
   

Hvordan plejer man sin hud ordentligt for at dæmpe rødme, som er opstået på grund af rosacea? 

 • Morgen og aften: Påfør en creme mod rosacea for at berolige din hud, modvirke lokal rødme og begrænse synligheden af de små blodkar. Kom en lille mængde creme på fingerspidserne, og dup den derefter skånsomt på ansigtet. Dup den ind i huden på de områder, der er røde og varme, med fokus på kinderne og næsen og i nogle tilfælde hagen, hvis det er nødvendigt. Undgå at påføre den med cirkulære bevægelser, da de ofte er for kraftige og har en tendens til at forværre rødmen.

HUD MED TENDENS TIL ROSACEA

BIOLOGY A.R

Dermatologisk hudpleje mod rødme

Et dermatologisk og økologisk certificeret hudplejeprodukt, der reducerer rødme og intensiteten af varmefornemmelserne med 40,8 %¹. Derudover beroliger det og tilfører fugt til hud med tendens til rosacea.

Få mere at vide
BIOLOGY A.R
Tilbage til toppen