AD_ACNE_WORRIED-WOMAN-LOOKING-IN-MIRROR_LARGE_2021
Indhold

Sådan beroliger man kontakteksem i ansigtet

Eksem eller allergisk kontakteksem i ansigtet kan opstå hvor som helst, men det ses især på ørerne, læberne og øjenlågene, som er særligt sensitive områder. Der kan gå mellem 3 og 10 dage, før symptomerne opstår efter kontakt, hvilket nogle gange gør det svært at identificere det udløsende stof. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at identificere det allergen, der kan have forårsaget kontakteksem. Vi vil også forklare dig, hvordan man bedst plejer allergisk kontakteksem i ansigtet, og hvordan man beroliger dette sensitive område. 

 • Diffuse røde pletter (med uregelmæssige kanter), som forårsager kløe i huden,
   
 • Klare væskefyldte blærer, der brister og væsker (ofte på grund af kløen),
   
 • Nogle gange er eksem ledsaget af vævshævelse (ødem), især på øjenlågene.

Hvad er forskellen mellem kontakteksem og irritation?

Kontakteksem er en allergisk reaktion som skyldes en simpel kontakt med et allergen, mens irritation opstår som følge af fysisk påvirkning (f.eks. friktion) eller kemiske aggressorer, der påvirker huden, uden at der er et allergen involveret. Irritation opstår kort tid efter kontakt og viser sig som små forbrændinger på huden (synlige eller følbare).

 • Identificer det pågældende allergen for ikke at blive udsat for det igen: Det kan være smykker (ofte pga. nikkel) eller accessories, du har på i eller tæt på ansigtet, makeup, stoffer som føres fra hænderne op til ansigtet (f.eks. et husholdningsprodukt, parfume eller neglelak).
   
 • Fjern makeup og vask huden med et meget skånsomt produkt, i nogle tilfælde kan du med fordel bruge en vaskegel med et kobber/zink-kompleks.
   
 • Påfør derefter de ordinerede dermokortikoider dagligt – dog kun på områderne med læsioner. Påfør om nødvendigt en genopbyggende creme.
   
 • Hvis du bruger makeup, skal du kun dække de dele af ansigtet, der ikke er ramt, og vælge makeup-produkter, der er særligt udviklet til sart hud.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Bemærkninger fra eksperten

Kontakteksem forsvinder efter et par dages behandling. Hudpleje er en værdifuld allieret til at dæmpe irritation og hjælpe huden med at komme sig.

Dr. Marco Ambonati, hudlæge

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Yderligere oplysninger

 Yderligere råd om kontakteksem
 

Tilbage til toppen