AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021
Indhold

Hvilke områder er ramt af eksem?

Røde, lejlighedsvis væskende, kløende pletter? Dette er symptomer på eksem. Men på hvilke områder af kroppen forekommer de? Eksem kan ramme alle dele af kroppen. De berørte områder kan variere, alt efter om der er tale om atopisk eksem eller kontakteksem. Følg vejledningen

AD_ACNE_WORRIED-WOMAN-LOOKING-IN-MIRROR_LARGE_2021 492x492

Eksem i ansigtet 

Atopiskansigtseksem kan især ramme kinderne og bagsiden af ørerne hos små børn og øjenlågene hos unge. I tilfælde af kontakteksem i ansigtet afhænger de berørte områder af, hvor allergenet har været i berøring med huden, så det kan omfatte øjenlåg, ører, læber eller hals. 

Alt om kontakteksem i ansigtet 

Eksem på øjenlågene

Er dine øjenlåg røde, irriterede, kløende og til tider brændende? Det er sandsynligvis øjenlågseksem. Hvis det er tilfældet, hjælper vi dig med at forstå oprindelsen af denne eksem på øjenlågene og hvordan man behandler den.

AD_ECZEMA-PAUPIERES_SQUARE_2023 480*480
AD_IRRITATIONS_WOMAN-EAR_SQUARE_2021 480*480

Eksem på og omkring ørerne

Hvis en del af dit øre er irriteret, der opstår lokal rødme, og du har en ukontrollerbar trang til at klø dig, så er det sandsynligvis øreeksem. For at vide, hvordan man skal behandle eksem i og på øret er det vigtigt først at forstå, hvad der kan have udløst det.

Eksem på hænderne

Eksem kan opstå på håndfladerne, fingerspidserne, håndryggen eller på hele hånden. Det forårsager både meget ubehag og smerte på dette område, da det er særligt sensitivt og også mere synligt end mange områder på kroppen. Vores eksperter giver dig løsninger til at berolige håndeksem. 

AD_IRRITATIONS_RED-HANDS_SQUARE_2021 480*480
AD_ATOPIE_CHILD-SCRATCHING-ARM_SQUARE_2021 480*480

Eksem på kroppen

Det område, der er berørt af eksem, er forskelligt afhængigt af om der er tale om atopisk eksem på kroppen eller kontakt- eller allergisk eksem på visse dele af kroppen. I tilfælde af kropseksem af atopisk oprindelse varierer områderne alt efter alder, sværhedsgrad og udbrudstidspunkt, afhængigt af om man er i udbrud eller remission. Ved kontakteksem afhænger det berørte område af, hvilket område af kroppen, der har været i kontakt med et allergen. 

Eksem i hovedbunden

Du har bemærket røde pletter, skorper (nogle gange endda skæl) i din hovedbund, og de klør. Der er sandsynligvis tale om eksem i hovedbunden, som ikke må forveksles med psoriasis eller seboroisk dermatitis, som er sygdomme, der ligner eksem. Vi forklarer, hvad hovedbundseksem er og kommer med løsninger.

AD_ATOPIE_WOMAN-SCRATCHING-SCALP_SQUARE_2021 480*480
Tilbage til toppen