AD_SCARS_LEGS-HAND-COVERING_LARGE_2021
Indhold

Sådan beroliger man kløende hud efter solskoldning

Av! Du troede, at du havde gjort alt, hvad du kunne, for at forhindre det, men alligevel skete det. Solskoldet hud er et resultat af, at din hud er blevet udsat for en for stor mængde UV-stråling fra solen. Resultat: Din hud er rød og brænder, og nogle gange klør den. Hvordan kan du berolige og genopbygge din hud efter en solskoldning? Hvordan kan du berolige din kløe? Vi forklarer dig alt, hvad du skal vide.

Hvad er en solskoldning?
Hvorfor klør huden?

Solskoldning, også kendt som solar keratose, er en forbrænding af huden som følge af solens ultraviolette stråler, hovedsageligt UVB-stråler. Den opstår på huden, i nogle tilfælde fordi den ikke er godt nok beskyttet, efter overdreven soleksponering. Solskoldning udløser flere reaktioner i huden: prikken, lokal smerte og kløe. Reaktionerne stammer fra nerverne og kan mærkes i et par dage på grund af forbrændingen. De kan også være forbundet med en allergi over for solen, der kaldes lucit. Den viser sig ved udbrud af små, kløende bumser på de områder, der er mest udsat for solen.

AD_SOLAR_SHADOWS_WOMAN-SHOULDERS-HAT_LARGE_2021

Solskoldning: Hvordan undgår man kløe?
 

  • Sørg for at afkøle huden for at berolige det opvarmede område. Tag et køligt brusebad, mellem 15 og 25°C - det må heller ikke være for koldt.
     
  • Hold din krop fugtet. Solskoldning dehydrerer hele kroppen, så drik masser af vand (mindst to liter).
     
  • I de efterfølgende timer skal du påføre en særlig aftersun, der fugter og beroliger området med solskoldningen. Vælg en lotion eller gel med en frisk tekstur, der indeholder hyaluronsyre. Hyaluronsyre har to væsentlige egenskaber. Det modvirker tabet af væske i huden efter soleksponeringen, og det modvirker tabet af antioxidanter, hvilket er vigtigt, da celleskaderne fortsætter, selv efter at du har været udsat for solen.
     
  • I de følgende dage kan du påføre en genopbyggende creme med glycerin for at give huden endnu mere velvære. Og endelig er det meget vigtigt, at du ikke klør på det solskoldede område for at undgå at irritere huden endnu mere. Du må heller ikke fjerne død hud, men du skal derimod give huden tid til at forny sig selv i sit eget tempo.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

ET PAR ORD FRA VORES EKSPERT

Hvis din hud er blevet solskoldet, skal du sørge for at friske huden op for at dæmpe kløen. Det kan du f.eks. gøre ved at tage et køligt brusebad og derefter påføre en fugtighedscreme med beroligende aktive ingredienser

Dr. Marco Ambonati, hudlæge.

AD_SOLAR_WOMAN-ARM-APPLICATION_LARGE_2021

Hvordan undgår man
solskoldning? 

Undgå soleksponering mellem kl. 11 og 16, da UVB-strålerne er mest intensive og derfor farligst i disse timer. Udsæt aldrig børn under tre år for direkte sollys. Påfør en solcreme på kroppen og i ansigtet hver anden time og hver gang, du har været i vandet. Vælg et solbeskyttelsesprodukt med høj solfaktor (SPF = Sun Protection Factor), som er tilpasset din hudtype (f.eks. hud med akne eller atopisk hud), og vælg en solcreme uden parfume, hvis din hud ikke tolerer parfume godt. Og endelig skal du huske at dække dig godt til med tøj og accessories. F.eks. med en hat, hue, kasket, et tørklæde, en langærmet T-shirt, solbriller etc.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Få mere at vide

Få mere at vide om andre årsager til kløe og vores tips til at berolige kløen
 

Tilbage til toppen