AD_SCARS_STRETCH-MARKS-PREGNANCY_LARGE_2021
Indhold

Kløe og graviditet: årsager og løsninger

Hvorfor klør gravide kvinders mave?

Din hud strækker sig, især omkring maven, for at give plads til barnet. Derfor er det vigtigt, at du passer på den for at undgå strækmærker så vidt muligt. Hvis kløen bliver værre, er det bedst at kontakte lægen for at udelukke andre årsager, der kan kræve lægehjælp. Her kan du læse nogle tips til, hvordan du kan dæmpe kløen og pleje din hud op til den store dag - og også efter den store dag.

I løbet af min første graviditet brugte jeg meget tid på at klø mig på maven. Områderne med kløe var små, og de var ikke rigtig irriterende, men de kløede regelmæssigt. Min jordemoder forsikrede mig om, at det var helt almindeligt. Så jeg valgte at indføre en lille massagerutine til maven om aftenen. Det var som at massere min baby gennem min mave, meget skånsomt. Og det hjalp mig med at slippe for strækmærkerne.

Anna, 25 år.
AD_SCARS_STRETCH-MARKS_PREGNANT-WOMAN_LARGE_2021

Pleje af kløende mave 
i forbindelse med graviditet

Hvordan man beroliger kløe på maven: 

  • Vælg løstsiddende tøj for at mindske friktion,
  • Tag kølige brusebade,
  • Påfør en fugtighedscreme eller en glycerinholdig massageolie-gel for at pleje og blødgøre din hud,
  • Og sidst, men ikke mindst, prøv at slappe godt af. Graviditet kan nogle gange være en stressende tid, hvilket kan forværre kløen. 

Tilfør fugt til din hud for at undgå strækmærker

Når huden strækker sig hurtigt, skabes der ubalance i hudens struktur og kollagenfibrene ødelægges, hvilket forårsager strækmærker og kløe. Strækmærker klør, fordi huden sprækker og bliver tyndere i området, hvor den klør. Strækmærker er nemme at genkende. De er lyserøde eller lillafarvede og lidt hævede i begyndelsen, men bliver senere hvide.

Brug en vaskeolie og en fugtighedscreme for at forebygge dem. Vaskeolien skal påføres i badet for at give din hud næring, og fugtighedscremen skal påføres dagligt for at gøre huden mere smidig. 

Hvis du har tid, kan du til sidst massere din krop (med fokus på mave, bryst og numse) med en særlig creme. Masser den ind med skånsomme, cirkulære bevægelser for at fremme absorptionen. Massage er rigtig godt for huden, da det aktiverer den lokale mikrocirkulation. 

EPITHELIALE A.H.

Massage Gel-Oil

Denne massagegel-olie kan påføres to gange om dagen. Den hjælper med at reducere synligheden af ar og strækmærker. 

EPITHELIALE A.H Gel-oile
EPITHELIALE A.H.
AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Få mere at vide

Få mere at vide om andre årsager til kløe og vores tips til at berolige kløen 
 

Tilbage til toppen