AD_CONTACT-ECZEMA-HANDS_LARGE_2021
Indhold

Hvordan behandler man kontaktdermatitis?

Du har været i kontakt med et allergifremkaldende produkt eller materiale, og pludselig klør din hud. Vores tips er lige her: 

  1. Identificer allergenet, og fjern enhver kontakt med det,
  2. Under opblussen skal du anvende den dermokortikoid-behandling, som din læge har ordineret, for at stoppe betændelsen og dæmpe kløen,
  3. Påfør en blødgørende eller genopbyggende creme med kobber/zink-kompleks.

Allergisk kontakteksem:
identificér årsagen

Det bedste, du kan gøre for at berolige udbruddet, er at fjerne al kontakt med allergenet. Det er dog ikke altid let at identificere kilden. De mest almindelige årsager er rengøringsprodukter, opløsningsmidler, sæbe, parfume, farvestoffer, visse metaller og fødevarer. Som du kan se, er listen lang, og derfor kan det være svært at finde den skyldige kilde. Hvis du ikke kan identificere kilden, skal du kontakte en læge, som vil hjælpe dig ved at stille dig spørgsmål vedr. dit arbejde og dine fritidsaktiviteter.  I nogle tilfælde er det heller ikke muligt for din læge at identificere kilden. I det tilfælde kan du kontakte en allergolog, som vil foretage en lappetest eller epikutantest. Testene er smertefrie og de fungerer ved, at en række allergener påføres ryggen for at se, hvilket allergen der forårsager en reaktion. 

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_CONSULTATION-DERMATOLOGIST-OFFICE-WOMEN_LARGE_2021 577x577
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021

Kontakteksem:
behandling

Man kan behandle de forskellige typer af eksem på forskellige måder: Hvis du har allergisk kontakteksem, er behandlingen først og fremmest baseret på at undgå kontakt med det pågældende allergen, efter det er blevet identificeret. I tilfælde af erhvervsmæssig kontakteksem vil der i nogle tilfælde blive foreslået løsninger på, hvordan du kan beskytte huden, fx med handsker. Brug af topikale dermokortikoider i creme- eller geltekstur vil hjælpe med at berolige symptomerne. Når udbruddet er overstået, anbefaler vi at bruge en reparerende creme med et kobber/zink-kompleks for at genopbygge den beskadigede hud. 

DERMALIBOUR+

DERMALIBOUR+ er vores serie baseret på et rensende kobber/zink-kompleks, der er velegnet til irriteret, sart hud. Serien består af produkter, der renser og plejer huden og er den bedste løsning, hvis din hud er rød, klør og svier.

Hudpleje til irriteret hud
DERMALIBOUR+

Sort uheld: Mit kontakteksem opstod pga. mine solbriller. Resultatet: Forskellige røde plamager i ansigtet, som ikke var specielt kønne - og solen gjorde det ikke bedre. Jeg besluttede mig for at trække på smilebåndene, gemme mig under en stor bredskygget hat og begynde at tage behandlingen seriøst. Inden for ti dage var eksemen næsten forsvundet.

Aicha, 52 år
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

BEMÆRKNINGER FRA EKSPERTEN

Hvis du oplever symptomer på kontakteksem, findes der en duo af produkter, der aldrig slår fejl: Dermokortikoider, som er ordineret af lægen og en kobber/zink-creme. Lokal behandling er vigtig og giver rigtig gode resultater, hvis den udføres regelmæssigt.

Dr. Marco Ambonati, hudlæge.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Få mere at vide 

Yderligere råd om kontakteksem
 

Tilbage til toppen