AD_SHOWER_WOMAN-UNDER-WATER_LARGE_2021
Indhold

Meget tør hud: Berolig kløe efter brusebad

Du eller et familiemedlem lider af ekstrem tør hud: Det resulterer i krokodillehud, som revner, skaller af, føles stram og klør efter et brusebad. Og selvom det ofte giver et øjebliks pusterum at gå i bad, forværrer badet tilstanden endnu mere, og din hud bliver tør igen. Her kan du læse et par tips til, hvordan du kan fugte din hud dagligt og gøre den mere behagelig.

Sådan genkender man xerose
eller ekstrem tør hud

Hvad er xerose? Det er en tilstand, der skyldes en svækket hudbarriere. Der findes to primære symptomer. Først og fremmest er din hud meget tør, hvilket kan komme til udtryk ved skældannelse og ru hud. For det andet føler du et betydeligt ubehag, som er kendetegnet ved kløe, stramhed og prikken. Hvis du oplever nogle af de symptomer, lider du sandsynligvis af xerose.

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021 outputWidth=577&outputHeight=577
AD_ATOPIC-DERMATITIS_WOMAN-ARM_LARGE_2021

Hvorfor klør huden,
efter man har været i bad?

Hvis din hud klør efter badet, skyldes det, at badet kan forårsage irritation af flere forskellige årsager. For det første kan vandets temperatur irritere huden, hvis det er for koldt eller for varmt. Når vandet fordamper, absorberer det noget af fugten fra huden, hvilket øger følelsen af stramhed og kløe. Derudover kan det også resultere i irritation, når man gnider på huden, mens man vasker og tørrer den, især hvis man ikke gør det skånsomt. Og endelig kan brugen af uegnede produkter forværre hudens tilstand og forstærke dens reaktion og dermed også følelsen af ubehag.

Tør hud: 
vælg et godt vaskeprodukt

For at undgå kløende hud efter et brusebad og for at sikre, at din hud forbliver beroliget, er det vigtigt at vælge et rensemiddel, der passer til din meget tørre hud. Vælg en parfumefri, nærende og genopbyggende vaskegel- eller olie. For at minimere risikoen for hudirritation bør produktet være formuleret med en fysiologisk pH-værdi (ca. 5,5), der ligger tæt på hudens pH-værdi, og som er uden sæbe og sulfaterede overfladeaktive stoffer.

ad_xerose-hands_large_2021
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021

Tør hud:
gode vaner før og efter badet

For at undgå kløe efter brusebadet skal du bruge lunkent vand og begrænse badet til fem minutter. Når du er færdig, skal du duppe dig tør og ikke gnide på huden. Og endelig skal du bruge en plejende creme mod udtørring to gange om dagen eller mindst én gang, efter du har været i bad.

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Mød vores ekspert

Hvis du påfører en fugtighedscreme dagligt over hele kroppen efter badet, vil det genoprette den hydrolipide film, reducere tør hud og hjælpe huden på længere sigt. Der er ingen kontraindikation ved brug af formuleringer med parfume, tværtimod kan det måske give dig mere lyst til at bruge den hver dag.

Dr. Marco Ambonati, hudlæge

Tør hud:
valg og brug af plejeprodukter

Vælg en nærende creme mod udtørring, og påfør den to gange om dagen eller mindst én gang, efter du har været i bad. Varm produktet op i hænderne, og påfør det med brede, skånsomme strøg for at forstærke dets effektivitet. 

AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-LEGS_SQUARE_2021 577x577

XERACONFORT

En serie af vaske- og plejeprodukter, der gør huden blød og giver velvære til tør og meget tør hud, der føles stram.

Hudpleje til meget tør hud
XERACONFORT

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Få mere at vide

Få flere tips omkring xerose eller meget tør hud
 

Tilbage til toppen