AD_06-19 _XERACONFORT_VISUEL de Communication - G-Getty images
Indhold

Senil xerose, meget tør hud: årsager, symptomer og løsninger

Din hud ligner krokodillehud. Den revner, skaller af, føles stram og klør. Hvis din hud er ramt af disse symptomer, lider du sandsynligvis af xerose eller ekstrem tør hud. Denne type dermatitis rammer ofte ældre mennesker. Den er ikke alvorlig, men føles ubehagelig. Her kan du få tips, der kan hjælpe dig med at føle dig bedre tilpas i hverdagen og bevare din huds sundhed.

Hvad er symptomerne 
på senil xerose?

Hvad er xerose? Det er en tilstand, der skyldes en svækket hudbarriere. Der findes to primære symptomer. Først og fremmest er din hud meget tør, hvilket kan komme til udtryk ved skældannelse og ru hud. For det andet føler du et betydeligt ubehag, som er kendetegnet ved kløe, stramhed og prikken. 

AD_ATOPIE_WOMAN-SCRATCHING-WRIST_LARGE_2021 577x577
AD_LIFE-MOMENTS_WOMEN-FRIENDS-WALKING-ON-BEACH_LARGE_2021 577x577

Årsagerne til denne tørre hud
hos ældre 

Der findes to typer xerose. Den første, som er den fysiologiske, rammer især de ældre: 75% af personer over 75 år og 50% af personer over 65 år har tør hud. Årsagen? De har en tyndere og meget sart hud med en tyndhydrolipidfilm og deres hud mangler essentielle fedtsyrer og ceramider. Patologisk xerose er forårsaget af patologi (diabetes, nyreinsufficiens, hypothyreose osv.) eller medicinsk behandling.

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

BEMÆRKNINGER FRA EKSPERTEN

Uanset om du er ramt af fysiologisk eller patologisk xerose, er løsningen at fugte huden dagligt for at nære, berolige og styrke den.

Dr. Marco Ambonati, hudlæge

Senil xerose: Gode rutiner at indføre
i brusebadet eller i badekarret 

Hvis du tager bad i for varmt vand eller i for lang tid, vil du gøre skade på huden og modvirke dens beskyttende film yderligere. Sørg for at bade i lunkent vand og at begrænse badet til maksimalt fem minutter. Når du kommer ud, skal du duppe huden tør og undgå at gnide den.

AD_BIODEGRADABLE_SHOWER-HAND-ON-SHOULDER_LARGE_2021 577x577
AD_BIODEGRADABLE_WASH-HANDS_SQUARE_2021 577x577

Senil xerose:
vælg velegnede vaskeprodukter

For at undgå kløende hud efter et brusebad og for at gøre dette øjeblik virkelig beroligende for din hud, er det vigtigt at vælge et renseprodukt, der er tilpasset din meget tørre hud.
Brug helst en meget nærende vaskegel eller rensecreme, der tilfører ekstra næring og beskyttelse til huden. Vælg en sæbefri, nærende og genopbyggende formulering. Produktet bør være formuleret med en fysiologisk pH-værdi (ca. 5,5) og uden sæbe og overfladeaktive stoffer for at minimere risikoen for hudirritation.

Senil xerose:
hvilken behandling?

Vælg en nærende creme mod udtørring, der er tilpasset senil xerose. Ideelt set skal du påføre den to gange om dagen. På dage, hvor dette ikke er muligt, skal du prioritere at bruge den efter badet. Varm produktet op i hænderne, og påfør det med brede, skånsomme strøg for at forstærke dets effektivitet.

AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021 577x577

XERACONFORT

En serie af vaske- og plejeprodukter, der gør huden blød og giver velvære til tør og meget tør hud, der føles stram.

Hudpleje til meget tør hud
XERACONFORT
Tilbage til toppen