AD_PAINFUL-SKIN_WOMAN-SCRATCHING-NECK_LARGE_2021
Indhold

Kløe: Ikke-patologiske årsager

Min hud klør! Kløe kan være relateret til tilstande som atopisk dermatitis, kontakteksem, xerose eller meget tør hud. Hvis du er i tvivl, skal du ikke holde dig tilbage med at kontakte din læge. Når disse årsager er blevet udelukket, kan du undersøge andre faktorer, som også kan udløse kløe, f.eks. solskoldning, insektbid, graviditet eller skoldkopper. En oversigt over og råd til, hvordan du kan afhjælpe situationen. 

Kløe: Det vigtigste, du skal vide 

  • Symptomer: Kløe resulterer i en ubehagelig og til tider smertefuld følelse. Den er svær at definere, men giver altid en enorm kløetrang, som er svær at stå imod, da det dæmper kløen lige i øjeblikket. 
     
  • Årsager: Enhver form for hudirritation kaldes "pruritus" (kløe). Denne kløe kan skyldes rødme, pletter, en lidt tør hud. Eller i nogle tilfælde slet ikke noget. Bemærk: Hvis du føler kløe, skal du ikke tøve med at kontakte din læge, som vil foretage en undersøgelse, hvis det er nødvendigt. 
     
  • Hvem rammes af kløe? Det gør alle – også spædbørn og børn.
     
  • Hvilke områder rammes? Hele kroppen kan blive ramt af kløe.

Forskellige årsager til kløe

AD_SCARS_LEGS-HAND-COVERING_LARGE_2021

Solskoldning og kløe

Vær forsigtig ved huden, hvis du føler ubehag, kløe eller svie. Heldigvis har vi nogle tips, som vil kunne hjælpe dig. 

Sådan beroliger man kløende hud efter solskoldning
AD_SCARS_STRETCH-MARKS-PREGNANCY_LARGE_2021 450x450

Graviditet og kløe

De kløende områder på maven, der irriterer dig - også om natten! Årsagen: Huden på din mave og dine lår strækker sig (og revner i nogle tilfælde) for at give plads til barnet. Vi er her for at hjælpe dig med at berolige din hud og forebygge strækmærker!

Graviditet: Pleje af kløende hud
AD_CHICKEN-POX_FINGERS_LARGE_2021

Skoldkopper

Vi har udarbejdet en lille guide, som kan hjælpe dig med at berolige dit barns kløe og så vidt muligt undgå sekundære infektioner og ar.

Sådan reducerer man kløe ved udbrud af skoldkopper

Hvordan beroliger man et kløende ar? 

Når huden heler sig selv, "arbejder den". Den trækker sig sammen, blødgør sig selv, deformeres og genopbygger derefter sig selv. Og denne proces kan udløse kløe: Tøv ikke med at bruge en genopbyggende creme (helst med beroligende aktive ingredienser) for at dæmpe kløen. 

Kløe efter en medicinsk behandling

Når du er i gang med eller har afsluttet medicinsk behandling, kan huden blive mere sensitiv, mere reaktiv og begynde at klø. For at reducere kløen kan du påføre en fugtgivende og blødgørende creme. 

Insektbid og kløe

Myg, lopper, hvepse, flåter. De kan alle forårsage kløe. Det er vigtigt, at du ikke klør dig, for at undgå at der går infektion i det, og at kløen intensiveres. Berolig området med insektbiddet med en beroligende spray, og påfør derefter en beroligende creme.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Få mere at vide 

Find ud af, hvilke områder med eksem der kan klø
 

Tilbage til toppen