AD_IRRITATIONS_WOMAN-EAR_LARGE_2021
Indhold

Områder af kroppen med kontakteksem

Rød, svedig, brændende eller kløende hud: Det er tegn på et udbrud. De områder, hvor der er opstået allergisk kontakteksem, er dem, der har været i direkte kontakt med allergenet. Men den gode nyhed er, at placeringen af udbruddene er et vigtigt fingerpeg om, hvordan du kan identificere det skyldige allergen og pleje huden korrekt. Vores eksperter har her lavet en liste med alle de områder, der oftest rammes af kontakteksem, for at hjælpe dig.

Kontaktdermatitis:
Alle områder, hvor det typisk kan opstå

  • Ansigtet: Øreflipper, øjenlåg, læber.
     
  • På visse kropsdele: Armhuler, hals, bryst, ben og fødder.
     
  • Hænderne er de områder, man først skal fokusere på at beskytte, når man arbejder med allergifremkaldende stoffer. 
     
  • Hårbunden (hvis man har set små væskefyldte blærer).
AD_ATOPIE_WOMAN-SCRATCHING-NECK_LARGE_2021 492x492

Jeg endte med at have meget kløende røde pletter på i begge armhuler. Da gik det hurtigt op for mig, at det nok var min deodorant. Så jeg skiftede min deodorant og brugte en creme med et kobber-zink-kompleks.

Clara, 26 år gammel.
AD_ACNE_WORRIED-WOMAN-LOOKING-IN-MIRROR_LARGE_2021 492x492

Årsager til kontakteksem
i ansigtet og i hårbunden

Hvis det er hårbunden, der er blevet ramt, skal du overveje, om det er farvestoffer i hårfarver (meget almindeligt), shampoo eller andre hårprodukter, der er årsagen. Ved kontakteksem i ansigtet er årsagen ofte kosmetiske produkter (konserveringsmidler, duftstoffer) og toiletartikler eller lokal medicin og luftbårne allergener (f.eks. parfume i spray). Hvis det i højere grad er lokaliseret på øjenlågene, skal du tjekke dine øjendråber og især kosmetiske produkter eller neglelak (mange gnider sig ofte i øjnene). Når det gælder læberne, kan kosmetiske produkter også forårsage kontakteksem, men det kan også skyldes nogle tandpastaer eller lægemidler. Du kan også overveje, om det kan være dine smykker eller hårprodukter, der er kilden.

Alt om kontakteksem i ansigtet 

Årsager til allergisk kontakteksem
på kroppen

I armhulerne kan det skyldes deodorant eller tøj, og på brystet kan det skyldes undertøj. Når det kommer til halsen, skal du kontrollere dine kosmetiske produkter, dine hårprodukter, smykker og endda neglelak. Dette kan du gøre ved at køre hånden hen over halsen, så neglelakken i kontakt med huden på halsen. På benene kan det skyldes medicinske præparater brugt lokalt, forbindinger eller tøj. Endelig skal du overveje de produkter, der bruges til at garve læder eller farve sko.

AD_IRRITATIONS_WOMAN-NECK_LARGE_2021 492x492
AD_IRRITATIONS_RED-HANDS_LARGE_2021 492x492

Allergisk kontakteksem
på hænderne

Eksem kan opstå på håndfladerne, fingerspidserne, håndryggen eller generelt hele på hånden. Det forårsager både meget ubehag og smerte på dette område, da det er særligt sensitivt og også mere synligt end mange områder på kroppen. Desuden er hænderne vanskelige at beskytte, da vi rører ved så mange ting i hjemmet, på arbejdet og i fritiden. Overvej derudover om dine børns hudplejeprodukter, tøj eller parfume, kan være en årsag. 

Eksem på hænderne 

Tilbage til toppen