AD_BABY_FIRST-CARE-LAYING-DOWN_LARGE_2021

Sådan plejer man atopisk hud hos spædbørn og børn

Huden klør og svier: Dit barn føler ubehag, og det gør ondt at se på. Alle spædbørns hud er naturligt sart (og det er helt normalt) og derfor er den i mindre grad i stand til at forsvare sig mod alle former for ydre påvirkninger. Atopisk hud er også ekstra reaktiv. Den bliver rød, klør og der opstår røde plamager eller skorper i nogle tilfælde. Hvilken creme skal du bruge til at berolige dit barns eller dit spædbarns hud med, hvis han/hun har atopisk dermatitis? Hvad skal du undgå at gøre, og hvilke gode rutiner skal du indføre for at hjælpe dit barn med at få det bedre? Her kan du læse alle vores tips til at dagligt at berolige atopisk hud hos børn.

 • Vask dit spædbarns hud, men gør det skånsomt. Undgå at bruge meget skrappe produkter eller produkter, der skummer meget op. Vælg specielle vaskegels eller vaskeolier.
   
 • Sørg for at give dit barn korte bade (højst 5 minutter), fordi hårdt vand udtørrer huden. Sørg ligeledes for, at vandet ikke er for varmt (højst 35 °C), da varmen kan genaktivere inflammationen.
   
 • Skyl vaskeproduktet grundigt af huden med rent vand og dup huden tør uden at gnide.
   
 • Vælg bløde badehåndklæder, der er blevet vasket med et allergivenligt vaskemiddel uden skyllemiddel, og hvis det er muligt, skal du tørre dem i tørretumbleren, så de forbliver bløde.
   
 • Bemærk: Hvis der er tid til det, kan et bad om morgenen opfriske og berolige dit barn efter en hård nattesøvn med voldsom kløe.
   
 • Påfør en nærende creme, der er velegnet til atopisk hud, en til to gange om dagen eller ved bleskift. Ideelt set bør du også påføre den meget hurtigt efter et bad for at holde huden så fugtet som muligt.
   
 • Hold dit barns negle korte for at undgå at huden beskadiges, hvis dit barn klør sig meget.

Hvorfor skal jeg bruge en tørretumbler, hvis jeg har atopisk hud?

Tørretumblet tøj er blødere og mere smidigt end lufttørret tøj, hvorfor det er mere behageligt for sart hud. Derudover behøver du ikke bruge skyllemiddel, da tøjet allerede er blødgjort i tilstrækkelig grad. Det er en stor fordel, da skyllemiddel ofte indeholder parfume og kan være allergifremkaldende. En anden fordel ved at tørretumble dit tøj er, at der om foråret og efteråret er mange allergener i luften, som kan sætte sig på vasketøjet (og derefter på dit barns hud), hvis det tørres udendørs. Det er vigtigt at begrænse kontakten med allergener for at beskytte atopisk hud mod nye udbrud.

 • Vælg altid et allergivenligt hudplejeprodukt: Atopisk hud er allergisk hud. Din hud har derfor brug for plejeprodukter med særlige formuleringer for at minimere risikoen for allergiske reaktioner.
   
 • Atopisk hud er altid meget tør og betændt, så det er vigtigt at bruge et produkt med nærende og antiinflammatorisk virkning, så snart du går i bad. Det vil hjælpe med at forberede, maksimere og supplere virkningen fra de nærende hudplejeprodukter, du bruger efterfølgende.
   
 • Respekter hudens pH-værdi: Vaskeprodukter skal have en sur pH-værdi (lidt under 5,5) for at bringe pH-værdien i atopisk hud til et normalt niveau. Det anbefales at bruge produkter uden sæbe.
   
 • Vælg en nærende creme, fedtcreme eller lotion alt efter hvad du og dit barn foretrækker. Cremer og fedtcremer har en blød og behagelig konsistens, der er ideel til meget tør hud, mens en lotion har en friskere og lettere konsistens og er mere velegnet til moderat tør hud.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Bemærkninger fra eksperten

Udnyt øjeblikket, hvor du påfører den nærende creme på dit barns hud, til at gøre det til et hyggeligt og afslappet øjeblik. Det vil berolige dit barn i endnu højere grad. Sørg for, at du og dit barn har det godt i situationen, og at temperaturen i rummet er behagelig. Og husk, at når du påfører plejeproduktet, skal du massere hele kroppen med brede strøg, da det giver en afslappende effekt. Du kan også afslutte med en fodmassage for at opnå en endnu mere effektiv afslappende effekt.

Dr. Marco Ambonati, hudlæge

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Yderligere oplysninger

Andre tips personer med atopisk hud
 

EXOMEGA CONTROL

EXOMEGA CONTROL er en serie med kløedæmpende hudplejeprodukter, der fuldt ud opfylder behovene for personer med tør og atopisk hud. Takket være produkternes formulering kan de bruges af hele familien, selv på nyfødte. 

Hudpleje til atopisk hud

EXOMEGA CONTROL
Tilbage til toppen