AD_EXOMEGA_MOTHER AND BOY ARE PLAYING_LIFESTYLE_2022

Mor, hvad vil det sige at have atopisk hud?

Det er ikke altid let at være forælder. Men når dit barn har atopisk hud, er det endnu sværere. 
Find svarene på alle dine spørgsmål, så du kan hjælpe dit barn med at forstå og føle sig bedre tilpas i sin sarte hud.

KLØE 
 

"Mor, hvorfor klør min hud hele tiden? " Fordi din hud er anderledes. Den er tør og atopisk. Man kan sige, at den mangler et skjold til at beskytte sig mod alt det, der er uden for huden. Og fordi den er tør, er den mere sart og reagerer med rødme. 
Derfor føles det ubehageligt for dig, og det kan klø. Men jo mere du klør dig, desto mere vil du få lyst til at klø dig igen. Det er faktisk din huds måde at fortælle dig, at du skal give den omsorg og berolige den. Når du beroliger den og giver den pleje og omsorg, er det vigtigt, at du bruger en velegnet creme. 
Det er vigtigt at påføre den hver dag uden nogen undtagelser - ellers kan det fortsætte med at plage dig – både dag og nat.

AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION2_2022 577x577
AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION1_2022 577x577

FORHOLDET TIL ANDRE 
 

"Mine venner siger til mig, at jeg vil smitte dem med mine sår. Er det rigtigt?" Selvfølgelig er det ikke det. Tag det helt roligt. Din hud smitter ikke, og dine venner kan sagtens røre ved dig. Din hud er tør og atopisk, fordi den har svært ved at forsvare sig selv, og det er derfor, den klør. 
Dine venner har lagt mærke til rødmen. Men der er faktisk mange børn, der også har tør og atopisk hud, også voksne. Den gode nyhed er, at denne hudlidelse med stor sandsynlighed vil gå over, når du bliver ældre. 
Indtil da kan du tage det helt roligt og fortsætte med at lege med dine venner. Hver dag vil vi sammen påføre cremen, som både er god for din hud og for dig.

DAGLIG PÅFØRING AF CREMEN
 

"Hvorfor skal jeg påføre min creme hver dag? ” Det skal du, fordi din hud er lidt speciel. Den er tør og atopisk, og denne creme er dens bedste ven. Den har superkræfter, som tager sig af din hud og beroliger den, når den klør. 
Det er også godt for dig ikke at klø dig, fordi din hud er meget tør og har brug for næring. 
Hvis du bruger din creme hver dag og aldrig glemmer den, hjælper du din hud til at blive stærkere igen. Og frem for alt vil du opleve kløe sjældnere og mindre intenst

AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION3_2022 577x577
AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION4_2022 577x577

URETFÆRDIGHED
 

”Far, hvorfor må jeg ikke tage i svømmehallen med Lasse? ” Det må du ikke, fordi din hud ikke er helt lige som Lasses hud, den er mere sart. Det er som om, den ikke har noget skjold til at forsvare sig selv. Lidt ligesom en skildpadde, der ikke har noget skjold til at beskytte sig med. 
Din hud er tør og atopisk. Nogle steder er den mere rød og klør mere. Vandet i svømmehallen kan irritere din hud og gøre den endnu mere tør, og så vil du få endnu mere lyst til at klø dig. For at berolige den skal vi først dæmpe den ubehagelige følelse. 
Så ved du, hvad det bedste vi kan gøre nu? Det er bedst, at vi fortsætter med at påføre den creme, der dæmper din kløe, og det er bedst, vi gør det hver dag. Når din hud får det bedre, får du det også bedre. Og derefter kan du tage i svømmehallen med Lasse. Du skal lære at leve med din hud, samtidig med at du har det sjovt med dine venner. 

ATOPIENS FASER
 

"Min hud klør ikke længere. Kan jeg stoppe med at bruge cremen? " Har du lagt mærke til, at din hud stadig er tør, selv når den ikke klør? Det betyder, at den stadig er sart. Selv om du ikke kan se det, så er den faktisk svækket. Det er derfor, at udslættet og trangen til at klø sig kan vende tilbage.
Du skal fortsætte med at smøre dig ind i cremen hver dag og følge de råd, jeg har givet dig. F.eks. skal du tørre dig godt af, når du har været i bad. Men du skal gøre det skånsomt ved at duppe dig og ikke gnide med håndklædet. 
Det er da et hyggeligt øjeblik, vi deler sammen, når vi påfører creme, synes du ikke? Og det kan vi også tale om. Jeg ved, at du ofte bliver træt og ønsker, at det hele bare forsvinder. Men vær tålmodig, det hele ændrer sig med stor sandsynlighed, når du bliver lidt ældre. 

AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION5_2022 577x577

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Få mere at vide

Yderligere råd til personer med atopisk hud
 

 

Tilbage til toppen