AD_EXOMEGA_EMOLLIENT_CREAM_BOY AND MOTHER BED3_LIFESTYLE_200ML_2022

Vores 5 tips mod kløe

Hvis dit barns hud klør, kan du her læse 5 sjove tips til at distrahere dit barn, så I kan slappe af. Disse tips vil hjælpe med at berolige dit barns hud, og de fungerer godt som supplement, når der skal indføres en ny plejerutine. Daglig påføring af en creme, der er velegnet til atopisk hud, bliver et øjeblik, familien kan dele.

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_GRENOUILLE_2022 512x512

AFSLAPNINGSRÅD
 

Sæt dig på hug som en frø Har du set, hvordan frøer står stille ved kanten af dammen? Bed dit barn om at sætte sig på hug med fødderne fladt ned i gulvet og sørg for, at I ikke bevæger jer. " Hold ryggen ret, læg hænderne på gulvet og luk øjnene. Jeg tæller til 5, og så siger vi "kvæk kvæk" sammen. Vi kan gøre det lige så mange gange, som du har brug for og lyst til. 

HVORFOR? Stillingen gør det muligt for dit barn at koncentrere sig om frø-stillingen og glemme alt om kløen. Og øvelsen virker afslappende for dit barn, når den gentages

RÅD TIL AT HÅNDTERE FØLELSERNE
 

Ryst krukken af ro! Sammen kan I lave en krukke af ro. En glaskrukke (eller flaske), hvori I blander varmt vand, flydende lim, små genstande (knapper, frø osv.) og et par dråber farve. Luk den godt til og ryst. Når kløen begynder hos dit barn, skal du foreslå ham/hende at tage krukken med begge hænder og ryste den, mens han/hun siger "Gå væk! Kløe, lad min hud være i fred! " Denne øvelse udføres så mange gange, som barnet har brug for.

HVORFOR? Når dit barn ryster krukken kommer det af med evt. aggressioner/irritation og at observere de små genstande, der langsomt synker ned til bunden af beholderen, beroliger dit barn og får det til at koncentrere sig om noget andet end kløe

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_POT-DU-CALME_2022 512x512
AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_TAPIS-VOLANT_2022 512x512

KONCENTRATIONSRÅDGIVNING
 

Op på dit magiske tæppe! Læg dig på ryggen, og gør det behageligt for dit barn at ligge på din mave. Fortæl dit barn, at han/hun skal trække vejret langsomt ind, mens du puster luft ud, og derefter puste luften ud så længe som muligt. Dit barn vil mærke, at hans eller hendes mave udvider sig og trækker sig sammen samtidig med din mave. Mens I laver øvelsen, kan du fortælle en kort historie "Forestil dig, at vores åndedræt får tæppet til at flyve væk og bærer os højt op i himlen sammen”.

HVORFOR? Det vil få dit barn til at fokusere på vejrtrækningen i maven og slappe mere af. 
Det er en ideel øvelse til at finde indre ro i tilfælde af intens kløe eller lige før sengetid. Og så er det tid til at rejse til drømmeland!

ET SJOVT RÅD TIL PÅFØRING
 

Simon siger! Her er en revideret udgave af det kendte spil. Idéen er enkel: Bed dit barn om at følge dine instruktioner, mens du smører lidt creme på brystet, albuerne osv. "Simon siger: Tryk forsigtigt på albuerne. " " Simon siger: massér dit brystet i store cirkler... ”

HVORFOR? En sjov og underholdende måde at lære om den daglige påføring af creme på, samtidig med at dit barn lærer, hvordan han/hun behandler kløe. En lille leg, som I kan lege igen og igen, når det klør. Det vil ændre rutinen fra at blive en pligt til at blive et sjovt øjeblik.

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_JACQUES-A-DIT_2022 512x512
AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_MÉTÉO-DU-CORPS_2022 512x512

ET SJOVT RÅD TIL PÅFØRING
 

Hvordan er vejret på din krop? Når kløen starter, skal du bede dit barn om at placere sin finger på området med kløe og bruge vejrord til at beskrive, hvor meget det klør: "Det stormer på ryggen / Der er mange skyer på albuerne / Der er en storm på brystet osv.". Under hver fase skal du mime, hvordan cremen skal påføres og fortælle dit barn, at han/hun skal gøre det samme på sin krop, men med cremen. I takt med at cremen bliver påført, falder vejret til ro, og solen vender tilbage.
 

HVORFOR? Det er en underholdende måde til at berolige de mest kløende områder, og den kan hjælpe dit barn med nemmere at huske at påføre cremen hver dag.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Få mere at vide

Yderligere råd til personer med atopisk hud
 

Tilbage til toppen