AD_SOLAR_BABY-SUNHAT-BEACH_LARGE_2021

Atopisk dermatitis og solen: Sådan beskytter du dig

Solen, havet, ferie - disse ting er ikke kun godt for dit humør, men også for din hud, hvis du har atopisk dermatitis. Selv om UV-lys (i små mængder) har en antiinflammatorisk virkning, der reducerer symptomerne på eksem, er huden stadig tør, og hudbarrieren stadig sart. Derfor kan sved og havvand hurtigt udløse reaktioner og kløe. Du skal altså være på vagt og fortsætte med at passe på din hud. Her er en praktisk oversigt, som giver dig et overblik over de gode vaner, der kan hjælpe dig med at nyde solen og sommeren, uden en omfattende trang til kløe.

 • Uanset hvilken hudtype du har, skal du følge den gyldne regel: Undgå soleksponering mellem kl. 12 og 16, da UV-strålerne er mest intense i disse timer. 
   
 • Vælg en solcreme uden parfume med høj SPF 50+-beskyttelse, der er særligt udviklet til atopisk hud. 
   
 • Påfør solcremen mindst 15 minutter før eksponering, uden at gnide den ind og uden at massere den for meget på huden. Påfør den hver anden time. 
   
 • Tøj er fortsat den bedste måde at beskytte huden på, og det gælder især for børn: Hav tøj på, der sidder løst, og som er luftigt for at undgå sved, da det irriterer huden. Til dine børn skal du vælge en t-shirt, der beskytter mod UV-stråler. En kasket eller solhat er også meget effektive beskyttelsesmidler. 
   
 • Berolig huden efter soleksponering med et genopbyggende og nærende hudplejeprodukt. 

Skal man ændre sin hudplejerutine om sommeren, hvis man har atopisk hud?

Nej, det er slet ikke nødvendigt. Men nogle har en tendens til at glemme den daglige plejerutine, da symptomerne reduceres om sommeren pga. solen. Det er dog vigtigt at huske på, hudlidelsen ikke er forsvundet, selvom symptomerne er reduceret. Du må altså ikke holde ferie fra din hudplejerutine: Det er stadig nødvendigt at følge sin daglige rutine mod eksem for at sikre, at din hud kommer godt gennem sommeren.

 • Inden du hopper i polen eller i havet, skal du gøre følgende: Start med at påføre en barrierecreme for at beskytte udsatte områder mod salt eller klor, og påfør derefter din solcreme. 
   
 • Det samme gælder ved andre typer af udendørs sportsaktiviteter for at mindske effekten af gnidning på svedig hud.
   
 • Efter du har været i vandet eller dyrket sport, skal du skylle de irriterende stoffer af så hurtigt som muligt med rent vand. Hvis du bliver udsat for sollys igen, skal du smøre dig med en solcreme igen.
   
 • Sørg for, at dit håndklæde ikke er fyldt med sand, når du tørrer dig på stranden. Sandkorn kan udtørre huden og reducere dens indhold af olier, hvilket kan stimulere udbrud. Så husk at medbringe et rent håndklæde til at tørre dig med. 
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Bemærkninger fra eksperten

Det anbefales, at man undgår at udsætte sig for solen i de timer, hvor temperaturen er højest. Tøj er stadig den bedste beskyttelse og helst bomuldstøj. Derudover er en hat også effektiv til at beskytte mod solen. Solcreme skal have en solfaktor, som beskytter i tilstrækkelig grad, ideelt set SPF 50+-beskyttelse. Om aftenen skal du huske at vaske dig godt med et velegnet vaskeprodukt for at fjerne rester fra solcreme. Fugt derefter huden med en nærende creme.

Dr. Marco Ambonati, hudlæge

SOLBESKYTTELSE

SOLBESKYTTELSE

PROTECT AD CREAM SPF 50+

PROTECT AD CREAM SPF 50+ er en solcreme med meget høj beskyttelse og en behagelig tekstur. Den er den første solcreme, der er specielt udviklet og testet til at opfylde behovene for personer med atopisk hud.

PROTECT AD CREAM SPF 50+
SOLBESKYTTELSE
Tilbage til toppen