AD_ATOPIC-DERMATITIS_WOMAN-HAIR_LARGE_2021

Sådan beroliger man atopisk dermatitis i hårbunden

Du eller dit barn lider af atopisk eksem i hårbunden. Resultatet: Røde plamager, skorper (nogle gange skæl) og meget ubehagelig kløe. Hvordan kan vi tage passe bedre på en svækket hårbund? Vi har udarbejdet en praktisk oversigt, der kan hjælpe dig med at få gode vaner 

 • For spædbørn og småbørn (op til 2 år) er tilstanden almindelig og ligner seboroisk dermatitis. Den kan genkendes ved, at der er opstået gullige, fedtede og let tykke skæl (eller skorper) i hårbunden. Mellem 18-månedersalderen og op til 2-årsalderen bliver disse symptomer mindre almindelige. 
   
 • Disse irritationer kan forekomme hos voksne, især hvis der er opstået atopisk dermatitis på andre dele af kroppen. I dette tilfælde ligner de klassisk eksem, enten med væskende irritationer eller med tørre pletter. 
   
 • Bemærk, at teenagere kan blive ramt af en specifik form for dermatitis på halsen og i hovedet. 

Er seboroisk dermatitis eksem?

Seboroisk dermatitis forårsager hvide eller gule pletter i hårbunden (skæl hos voksne og arp hos spædbørn) og i nogle tilfælde kløe. Derfor forveksles den ofte med eksem. Selv om symptomerne ligner hinanden, er årsagerne helt forskellige, da inflammationen ikke skyldes en allergisk reaktion som ved kontakteksem eller genetiske faktorer som ved atopisk eksem. Årsagen til denne type dermatitis er stadig vanskelig at fastslå, men den skyldes formentlig delvist en mikroskopisk svamp, der forårsager betændelse i de områder af kroppen, hvor talgproduktionen er størst (herunder hårbunden). 

 • Påfør den medicinske behandling, som din hudlæge har ordineret.
   
 • Påfør et nærende hudplejeprodukt mindst én gang om dagen. Et godt trick: Påfør det som en maske på hårbunden, lad sidde natten over og skyl det godt ud om morgenen med en skånsom shampoo.
   
 • Vælg en skånsom shampoo, der er velegnet til tør hårbund.
   
 • Brug lunkent vand, og tag ikke bad, der varer mere end 5 minutter.
   
 • Tør håret med et håndklæde, men uden at gnide på huden.
   
 • Børst håret skånsomt med en blød børste. Undgå at bruge en kam.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Bemærkninger fra eksperten

Atopisk dermatitis opstår af og til i hårbunden. Det er derfor vigtigt at bruge en velegnet shampoo sammen med den behandling, som hudlægen har ordineret. Vælg derfor en skånsom shampoo, der er udviklet til at minimere risikoen for allergi.

Dr. Marco Ambonati, hudlæge

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Yderligere oplysninger

Andre tips personer med atopisk hud
 

TIL KROPPEN OG HÅRET

EXOMEGA CONTROL

Blødgørende vaskegel til rens af krop og hår

Denne blødgørende vaskegel til rens af krop og hår renser skånsomt ansigtet, kroppen og håret. Derudover beroliger og beskytter den tør og atopisk hud, også hos nyfødte.

EXOMEGA CONTROL Cleansing Gel

EXOMEGA CONTROL
Tilbage til toppen