AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-LEGS_LARGE_2021

Beroligelse af atopisk dermatitis på kroppen

Atopisk dermatitis kan opstå overalt på kroppen, men det opstår især på områder med hudfolder (armhuler, albuer, knæ). For at berolige, reparere og forebygge fremtidige udbrud er det vigtigt, at huden plejes. I udbrudsfasen vil det være med behandling udskrevet af lægen – ofte dermokortikoider. Men derudover skal du indføre en daglig rutine med velegnede vaskeprodukter og nærende hudplejeprodukter. Her er nogle gode råd, der er værd at skrive bag øret, som vil hjælpe dig med det.

 • Røde, afgrænsede plamager, som normalt ikke forekommer. For børn forekommer de oftest som væskende irritationer, hvorimod de for voksnes tilfælde er mere tørre. For begge grupper gælder det, at huden bliver meget tør (xerose).
   
 • Voldsom kløe i en sådan grad, at det påvirker livskvaliteten og søvnen.
   
 • Områder, hvor det opstår hos nyfødte og spædbørn: Ansigtet (på kinderne og under og bag ørerne), halsen og på arme og ben. Ryggen kan også rammes.
   
 • Områder, hvor det opstår hos børn: I hudfolderne (ved halsen, albuerne, knæene) og på udsatte områder (på hænderne, håndleddene og anklerne).
   
 • Områder, hvor det opstår hos voksne: I hudfolderne, håndleddene, anklerne og på øjenlågene. Det kan derudover også opstå på overkroppen og skuldrene

Hvilken aldersgruppe rammes oftest af atopisk eksem?

Atopisk dermatitis rammer især spædbørn og børn, men kan godt fortsætte ind i voksenalderen. I dag har 1 ud af 10 børn atopisk dermatitis* . I 45 % af tilfældene begynder symptomerne i løbet af de første seks måneder af barnets liv**. Størstedelen af dermatitis

 • Hemmeligheden bag at berolige atopisk hud er at være regelmæssig. Hvis man følger den medicinske behandling mod eksem og påfører nærende, blødgørende plejeprodukter, vil man med garanti kunne se synlige forbedringer.
   
 • Hvis eksemen er i udbrud, skal du kontakte lægen for at få ordineret en behandling. Det vil hjælpe med at berolige huden og reducere kløen. 
   
 • Derudover skal du dagligt pleje og berolige huden ved at vaske den med et velegnet vaskeprodukt og påføre en nærende creme. 
   
 • I remissionsfasen (perioderne mellem udbrud): I disse perioder skal du fortsætte med dagligt at bruge et velegnet blødgørende vaskeprodukt og påføre en nærende creme for at styrke hudbarrieren. Denne rutine vil hjælpe med at reducere den kløe, der opstår som følge af tør hud, og vil reducere både behovet for brug af den medicinske behandling samt hyppigheden af udbrud. 
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Bemærkninger fra eksperten

Hvis du dagligt kombinerer et velegnet blødgørende vaskeprodukt i badet med en nærende creme, kan du berolige huden og reducere hyppigheden af udbrud. Så der er altså stor fordel i at fastholde rutinen.

Dr. Marco Ambonati, hudlæge

 • Den gode pleje af atopisk hud starter i badet. Vælg et meget skånsomt vaskeprodukt, der respekterer hudens pH-værdi. Vask dig med lunkent vand (ca. 35 °C).
   
 • Sørg for ikke at bade i mere end 5 minutter.
   
 • Tør huden ved at duppe den skånsomt med håndklædet – uden at gnide.
   
 • Påfør et nærende hudplejeprodukt 1 til 2 gange om dagen på de tørre områder: Cremer og fedtcremer har en blød og behagelig konsistens, mens en lotion har en friskere og lettere konsistens – hvorfor den ofte foretrækkes af børn og mænd.
   
 • Ved påføring skal produktet varmes op mellem hænderne og derefter påføres med brede strøg over hele kroppen, så det absorberes i huden. Vores spray har en mere flydende tekstur og skal påføres direkte på kroppen.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Yderligere oplysninger

Læs alle vores tips til et godt liv med atopisk hud
 

Tilbage til toppen