AD_ATOPIC-DERMATITIS_KIDS_LARGE_2021

Tips til natten

Desværre resulterer atopisk eksem ofte i vanskelige nætter og i nogle tilfælde søvnløshed, fordi kløen ofte er mere intens om natten - det kan de, der er ramt af atopisk eksem, nikke ja til. Hvorfor klør huden mere om natten? For det første forstærkes kløen af sved og varmen fra sengen. En anden faktor er simpelthen, at vi om natten skal falde til ro, og derfor har vi mere tid til at fokusere på kløen. En logisk konsekvens er, at vi klør på huden mere i de timer. Hvordan kan man så sove bedre og genfinde en følelse af ro på trods af ubehaget? Hvad er jeres bedste tips mod kløe? Her kan du læse alle vores tips til en mere rolig nattesøvn.

 • Sov om muligt i et rum uden gulvtæppe for at undgå støvmider.
   
 • Vælg en madras eller et madrasbetræk mod støvmider for at reducere risikoen for allergiske reaktioner.
   
 • Indfør en afslappende rutine ved sengetid. Du kan bl.a. læse en god bog, lytte til stille musik, meditere eller lave vejrtrækningsøvelser.
   
 • Hvis du er vågen i mere end 20-30 minutter, skal du rejse dig op og gøre noget, der beroliger din krop, så du får roen til at sove igen. 
   
 • Brug de behandlinger, som din læge har ordineret. 
   
 • Påfør dagligt et nærende hudplejeprodukt. Forsøg at undgå at bruge det mere end to timer før sengetid. 
   
 • Spædbørn kan få små bomuldshandsker på, så de ikke klør sig. Derudover skal deres negle klippes ofte, så de ikke kan kløe hul på huden.
   
 • Hvis dit barn har atopisk eksem, er det en god idé, at du læser vores godnathistorier op for dem. 
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Bemærkninger fra eksperten

Et godt råd til dig, der har atopisk eksem, er at undgå varme og sove i et køligt og luftigt rum. Sørg for ikke at sove med en dyne, der er alt for varm og stor. Påfør en nærende creme lige før sengetid, så den kan virke hele natten. At læse en godnathistorie for sit barn om aftenen inden sengetid, kan hjælpe med at få han/hun til at slappe af og få en rolig nattesøvn.

Dr. Marco Ambonati, hudlæge

Hvilke søvnproblemer er forbundet med atopisk eksem?

Kløe som følge af atopisk eksem fører til lange perioder med en vanskelig nattesøvn, både hos voksne og børn. Sengetiden bliver til en tid på dagen med stress og bekymringer, og det er ikke optimalt, inden man skal sove. Derudover kan det resultere i flere opvågninger og vanskeligheder med at falde i søvn igen. I nogle tilfælde kan det endda give problemer med søvnapnø. Søvnforstyrrelser kan også være et advarselstegn på alvorlig atopi.

EXOMEGA CONTROL

Kløedæmpende pleje i badet

Perfekt egnet til brug om aftenen til at berolige huden. Den forbereder huden til den efterfølgende hudpleje, så du kan få en bedre nattesøvn.

EXOMEGA CONTROL Emollient Bath
EXOMEGA CONTROL
Tilbage til toppen