Akne hos voksne: hvordan behandler man det bedst og plejer huden mest optimalt?

AD_ACNE_WOMAN-LOOKING-IN-MIRROR_LARGE_2021
Indhold

Akne hos voksne: hvordan behandler man det bedst og plejer huden mest optimalt?

Urenheder anses for at være et hudproblem, der forekommer i ungdomsårene, men de kan dog også dukke op i tyverne. Når de opstår så sent, kan de være svære at acceptere, da de kommer meget uventet, uanset om man har oplevet dem før.
Når man når 20-års alderen, synes den usikkerhed, man har haft i teenageårenes og pga. hormonerne, endelig at være fortid. Mange kvinder, der slipper af med akne i denne alder, starter derfor deres videregående uddannelse eller job med mere selvtillid. Men når man så en dag, kigger sig i spejlet, ser man, at de er kommet tilbage; urenhederne. Det kan skabe stor frustration for mange. Hos kvinder ses voksenakne typisk på kinderne, hagen, kæben og halsen og er en blanding af hudorme, røde bumser og mikrocyster. Disse urenheder har tendens til at give huden flere ar, da hudens evne til at genopbygge sig selv falder med årene.
 
De hvide, betændte bumser, som er kendt som pustler, kan udvikle sig til at blive grimme ar, hvis du prikker dem. Små ar kan give anledning til angstfornemmelser og ubehag i større eller mindre grad afhængigt af personen. Men husk, at du ikke er alene. Næsten hver fjerde kvinde er ramt af akne.

Akne: Tal om det med folk, du har tillid til

Første punkt: Sæt dig godt ind i hudlidelsen for at finde de bedste løsninger for dig.
Du kan både tale med eksperter som en apoteksansat eller en læge. Men du kan også tale med familie eller venner, især hvis du kender én, der også har haft akne. Det vil ofte have en god beroligende effekt.
Rens og pleje kan være nok til at afhjælpe et midlertidig tilfælde af urenheder. Men hvis problemet fortsætter, skal du ikke holde dig tilbage med at bestille en tid direkte hos en lægen, som vil kunne ordinere en passende behandling eller sende dig videre til en hudlæge.

Spring ikke morgen- og aftenrutinen over

Lad være med at give din hud skylden. Hvis du ønsker at fremhæve din huds fulde skønhed, skal den forkæles. Lige så snart de første bumser dukker op, skal du være ekstra opmærksom og i de tilfælde gælder det i særdeleshed, at du ikke må springe din renserutine over. Det vil kun gøre dine bekymringer værre.
Rens din hud hver dag med et skånsomt renseprodukt, der er specielt udviklet til hud med akne, og som virker mindre irriterende for huden end en almindelig sæbe. Det vil hjælpe med at fjerne snavs, der tilstopper porerne og forhindrer huden i at ånde. Afslut med et plejeprodukt, der er specielt udviklet til kvinder med akne. Plejeprodukterne er non-komedogene, hjælper med at reducere varige ar og fungerer godt som makeup-base.

Hud med akne, let makeup

Makeup er da et godt lille trick til at skjule små urenheder, ikke? Jo, men vær forsigtig. Kosmetiske produkter skal vælges med omhu og de skal være non-komedogene. Hvis du har akne, er det bedst at bruge en farvet og matterende fugtighedscreme, der ikke virker fedtende, f.eks. en BB-creme. Vælg denne type creme frem for en foundation i kombination med løst pudder, da det vil tilstoppe dine porer yderligere. Hold dig ikke tilbage med at tage hen på nærmeste apotek for at undersøge, hvilket produkter de har, der vil kunne opfylde dine behov.
 Om aftenen skal du huske at fjerne din makeup, og det skal gøres med den største omhu. Vær derudover opmærksom ved brug af redskaber som pensler, svampe osv., når du påfører kosmetiske produkter - rengør dem en gang om ugen for at holde dem fri for bakterier. Din hud vil takke dig på sin egen måde ved at få de små bumser, der været til stor gene i et stykke tid, til at forsvinde.

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Rhealba Havre® : Helt unik.

Rhealba Havre®, vores fundament, der er dyrket i økologisk landbrug. Det er den aktive planteingrediens med balanceskabende, beroligende og reparerende dermatologiske egenskaber, der findes i alle vores produkter.

RHEALBA HAVRE®

Back to top