AD_LIFE-MOMENTS_TEENAGERS-FRIENDS_LARGE_2021
Indhold

Hud med akne: din rutine til at modvirke akne

September, oktober… Ligesom de kolde efterårsdage begynder akne også at vende tilbage i denne periode - til stor forfærdelse for personer med akne. Du kender de fantastiske bumser, som elsker at invadere vores ansigt om natten eller om morgenen Du kan måske svare ja, men ved du i grunden, hvad man skal gøre for at få bugt med dem? Pleje af uren hud kan være svær at finde rundt i, da der findes så mange modstridende budskaber og råd. Vi hjælper dig med at finde rundt i denne jungle.

Det første, du skal huske, er, at nøglen til vellykket behandling er vedholdenhed. Mislykket behandling er ofte forbundet med, at man ikke er konsistent i sin rutine. Ifm. pleje af uren hud må man ikke stirre sig blind på bumserne, men man skal derimod også sørge for at følge behandlingen korrekt. 

Vi giver dig her en påmindelse om nogle af de vigtigste punkter ifm. pleje af uren hud 

En enkel og naturlig rutine til at modvirke akne

For at bekæmpe akne effektivt, skal du starte med at indføre en rutine med nogle få enkle trin. 

Rens din hud 

Det første, du skal gøre, er at rense din hud ordentligt morgen og aften. Glem alt om vaskeprodukter, der udtørrer din hud. Brug vaskeprodukter, der er skånsomme for din hud, f.eks. micellarvand eller skånsomme rensegels.
Hvis du renser din hud med vand, skal du bruge en skummende gel med en skånsom rensebase, der har en pH-værdi, som svarer til hudens egen.
Hvis du foretrækker vaskeprodukter, der ikke skal skylles af, er micellar water det bedste valg! Det renser huden skånsomt, samtidig med at det fjerner overskydende talg. I modsætning til en rensemælk efterlader den ikke en fedtet følelse på huden og tilstopper ikke porerne. 

Sådan behandler du akne og tilfører fugt til din hud

Efter din hud er blevet renset, skal du gøre følgende:

  • Påfør en passende fugtighedscreme om morgenen for at holde din hud behagelig og beroliget hele dagen.
  • Hvis du er i gang med udtørrende medicinsk behandling, skal du huske altid at fugte din hud om aftenen. Eller bruge den dermo-kosmetiske behandling, som enten er ordineret af din læge eller anbefalet hos et apotek.
    Og hvis dine læber er tørre, skal du selvfølgelig huske at påføre en genopbyggende læbepomade så ofte som nødvendigt.

5 tips, du skal skrive dig bag øret 

Lad være med at pille ved urenheder - altid 

Hvem har ikke haft lyst til at trykke en stor bums lige midt i ansigtet? Det er en rigtig dårlig idé, gør alt, hvad du kan, for at undgå det i fremtiden. Og hvorfor er det egentlig så vigtigt? Det er det, fordi dine hænder er fyldt med bakterier. Og du kan være uheldig at prikke hul på bumsen, hvorefter der siver væske ud, som kan ende med at inficere andre porer. Så lad være med at røre ved dine bumser, og hold dig ikke tilbage med at kontakte en specialist, f.eks. en hudlæge, for at være på den sikre side. Vedkommende vil også kunne hjælpe dig med at finde den behandling, der er bedst tilpasset din hudtype. 

Undgå ansigtsmasker og scrubs

At forkæle huden og rense kroppen er enormt dejligt og det genopretter en skøn, blød hud. Men pas på, at du ikke overdriver forkælelsen af huden og prøv at undgå at gøre det mere end én gang om ugen. Hudtyper, som er eksponeret for akne, er sarte og de skal behandles skånsomt for at undgå følelsen af stramhed og irritation. Og hvis du er én af dem, der er i gang med medicinsk behandling mod akne, skal du huske, at hele kroppen kan lide af tør hud, hvorfor den har brug for at blive forkælet skånsomt. 

Vælg den lette makeup

Hvis du er i gang med medicinsk behandling, skal du huske, at huden ikke tåler, at porerne bliver tilstoppet gentagne gange. Derfor skal du undgå at tilstoppe hudens porer med et tungt lag makeup. Naturlig makeup er blevet en stor trend, så hvorfor ikke udnytte det. Og et lille bonustip: Husk at vaske dine makeupbørster mindst en gang om ugen for at undgå bakterieophobning på dem.

Beskyt din hud mod solen

 Hud med akne har brug for at blive beskyttet mod solen, og det anbefales at bruge en velegnet solcreme med en solfaktor på 50+. Selv om det ser ud som om, at hudens tilstand bliver forbedret, når den udsættes for sol, så kommer bumserne tilbage, når sommeren slutter. Det kaldes en rebound-effekt. Soleksponering kan endda fremme hyperpigmentering i områderne, der er ramt af akne. 

Kontakt en specialist 

Og endelig har vi et sidste, enkelt råd: Hvis du har den mindste bekymring om, hvad du skal gøre med din akne, skal du ikke holde dig tilbage med at kontakte lægen. Det virker beroligende for mange og frem for alt vil du sammen med lægen kunne finde frem til den behandling, der passer bedst til din hudtype. 

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Få mere at vide

Flere tips til hud med akne
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Rhealba Havre® : Helt unik.

Rhealba® Havre, vores fundament, der er dyrket i økologisk landbrug. Det er den aktive plantebaserede ingrediens med balanceskabende, beroligende og reparerende dermatologiske egenskaber, der findes i alle vores produkter.

RHEALBA® HAVRE

Tilbage til toppen