Behandling og pleje af hud med akne: Hvordan beroliger man irriteret hud?

AD_HYDRATING_WOMAN-FACE-HANDS_LARGE_2021
Indhold

Behandling og pleje af hud med akne: Hvordan beroliger man irriteret hud?

Når akne varer ved og manifesterer sig i moderat til svær form, er det nødvendigt med medicinsk behandling, som er blevet ordineret af en læge. Følg vejledningen for at begrænse påvirkningen af din hud.
Gode produkter kræves for at afhjælpe omfattende problemer. Men nogle gange har behandlingerne også konsekvenser. Bagsiden ved medicinsk behandling er, at den ofte giver visse hudlidelser.
Medicinsk behandling mod akne er godt nok meget anerkendt for sin virkning på talgkirtlerne, idet den reducerer deres størrelse og aktivitet og dermed mængden af talg, som de udskiller for meget. Denne medicin har imidlertid også sine ulemper. Den er meget skrap og efterlader ofte huden svækket, irriteret, mere tør og med rødme. Det er derfor, at det kun ordineres i tilfælde af alvorlig akne. 
 

En tilpasset skønhedsrutine

Derfor er det vigtigt at lære og indføre gode rutiner fra starten, for at fortsætte hudplejen og behandlingen under de bedste betingelser. Start med en skånsom makeupfjerner. En makeupfjerner med en vand- eller lotiontekstur, der er velegnet til hud med akne, og som fjerner urenheder fra huden uden at skade den. Nogle produkter fjerner makeup og renser ansigtet uden at udtørre huden. Hvis du foretrækker produkter, der skal skylles af, kan du vælge den type af ansigtsrens. Sørg altid for, at den er meget skånsom, f.eks. en skummende gel, der er tilpasset denne type af sart hud, for at fjerne de al snavs, der tilstopper porerne.
Det er en rutine, der kun vil tage et par minutter hver morgen og aften, men som vil gøre en verden til forskel for din hud. Når huden er blevet renset for snavs og make-up, vil den kunne ånde igen og få mere gavn af efterfølgende pleje/behandling.

Afbalancering i dybden

Det er det andet vigtige trin i din rutine. Påfør et kompenserende hudplejeprodukt for at genoprette balancen i den svækkede hud.
En non-komedogen fugtighedscreme beroliger huden, tilfører fugt og kompenserer for virkningerne af udtørrende medicinsk behandling. Resultatet: Huden er smidig og fuld af velvære igen. Vælg cremer, som giver masser af næring og efterlader et beskyttende, satinagtigt slør uden at give en fedtet eller klistrende finish. Et bad, der giver huden masser af velvære. Disse teksturer er specielt udviklet til at gøre det lettere at lægge makeup.

Vælg meget aggressive scrubs fra

Undgå meget aggressive scrubs, når du er i gang med medicinsk behandling, da de kan irritere din hud yderligere.
Derimod er det en rigtig god idé at bruge fugtgivende og rensende masker. Påfør masken i et tykt lag, og lad den sidde i flere minutter for at fremme genopbygningen af epidermis (overhuden). 
 Når man er i gang med medicinsk behandling mod akne, bliver huden over hele kroppen tør og har derfor brug for at blive forkælet godt og grundigt. Læbepomade, cremer til kroppen… Hold dig ikke tilbage med at tilføre masser af fugt til huden, så den kan genvinde sin smidighed og blive behagelig igen. Hårbunden bliver også ramt af tør hud under medicinsk aknebehandling. Derefter anbefales det, at man bruger en skånsom shampoo.

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Rhealba Havre® : Helt unik.

Rhealba Havre®, vores fundament, der er dyrket i økologisk landbrug. Det er den aktive planteingrediens med balanceskabende, beroligende og reparerende dermatologiske egenskaber, der findes i alle vores produkter.

RHEALBA HAVRE®

Tilbage til toppen