AD_SCARS_SCRATCH_KNEE_LARGE-1_2021
Indhold

4 misforståelser om sårheling

Små skader, forbrændinger, slag, vi kommer alle til at opleve det i løbet af vores liv. Men heldigvis kun i sjælden grad. Det er ikke underligt, at mange skøre forståelser om ar cirkulerer rundt. Men hvis du ønsker at undgå varige ar, kan du her læse fire misforståelser, så du én gang for alle kan finde ud af, hvad der er rigtigt.

Er skorper et godt tegn? FALSK

Den velkendte lille skorpe, som vi er så glade for at se komme frem, er et tegn på, at huden er ved at hele, ikke? Nej, man kan ikke sige, at det er et godt tegn, for en skorpe er ikke nødvendig for, at huden kan hele. Faktisk er det modsatte tilfældet: Når huden er mindre smidig kan den ikke lukke sig ordentligt og derved undgå ardannelse.

Okay, så hvordan undgår man skorper? Svaret kommer i næste spørgsmål…

Skal jeg lade såret lufttørre, så det heles bedre? FALSK

Vasketøj har godt af at tørre fredeligt i frisk luft, men det har vores sår ikke. Huden har godt af at blive plejet, og det sker bedst i fugtige og rene omgivelser. Det mest ideelle er at bruge en creme, der heler huden og hjælper med at tilføre området fugt og forhindre skorpedannelse. Du kan også beskytte huden ved at lægge en steril forbinding. Den vil hjælpe huden med at helbrede sig fint. 

En lille rutine til ny hud:

 • Rens såret med en pH-neutral vaskegel og tør derefter området. Brug et antiseptisk middel, hvis det er nødvendigt, og kontrollér, at din stivkrampevaccination stadig virker.
   
 • Påfør en velegnet reparationscreme for at pleje huden en til flere gange om dagen. Brug indtil såret er lukket.
   

Er havvand godt til at hele et sår? FALSK

Glem alt om havvand. 

 • Det kan virke irriterende for huden: Havsalt desinficerer ikke sår og det hjælper ikke med at hele det - tværtimod!
   
 • Det kan forsinke helingsprocessen: Havvand kan faktisk gøre såret dybere. 
   
 • Det kan inficere såret: Tænk på alle de bakterier, der lever i havvand.
   

Er det gavnligt at udsætte et ar for sollys? FALSK

Solskin er ikke godt for ar. Det er faktisk én af de ting, der er værst i forhold til at forværre arrets tilstand. Hvordan kan det være? Fordi UV-lys på betændt (rød) hud forårsager hyperpigmentering, altså mørke pletter.

Derfor er det eneste rigtige, som du nok kan forestille dig, at undgå at udsætte arret for solen. Synes du, at det er svært at undgå? Dæk arret, så snart det er muligt eller brug en solcreme med en solfaktor på SPF50+, der er velegnet til sart hud.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Få mere at vide 

Yderligere råd til personer med sart hud
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 477x477

Rhealba Havre®: Helt unik

Rhealba Havre®, vores fundament, der er dyrket i økologisk landbrug. Det er den aktive planteingrediens med balanceskabende, beroligende og reparerende dermatologiske egenskaber, der findes i alle vores produkter.

RHEALBA HAVRE®

Tilbage til toppen