AD_SCARS_STRETCH-MARKS_PREGNANT-WOMAN_LARGE_2021
Indhold

Tips til at reducere synligheden af strækmærker

Strækmærker… De har et knap så attraktivt navn og en tendens til at dukke op, når man mindst venter det. Ergo, er det de færreste, der rigtig kan lide dem. De er dog ganske harmløse. Det første, man kan gøre for bedre at leve med dem, er at lære dem bedre at kende.

Hvad er strækmærker egentlig for en størrelse, og hvornår dukker de op?

Strækmærker er de lange striber, som starter med at være purpurrøde, men som derefter bliver hvide eller perlemorsagtige og til sidst får en farve, der minder meget om hudens.
 Strækmærker er en form for manifestation af, at vi modnes som personer. De er tæt forbundet med hormonel aktivitet, men dog ikke begrænset til det. Hvis huden bliver strakt for meget, kan strækmærker opstå. Det kan fx ske, hvis man stiger eller falder i vægt hurtigt – hvilket sker i puberteten og under graviditet, som også er de faser, der typisk forbindes med strækmærker.

Hvad forårsager strækmærker?

Visse hormonelle forandringer medfører, at hudens smidighed varierer. Denne variation i smidigheden som følge af hormonelle forandringer forekommer især ifm. puberteten og graviditet. Når huden bliver mindre fleksibel, og så strækker sig, kan den rive op i den dybe del af dermis (læderhuden) og skabe mærker, som ligner udstrakte ar.
 

Hvor opstår strækmærker?

Strækmærker opstår især på maven, brysterne, armene, numsen og hofterne. Det er ganske logisk, når man tænker over, hvad der forårsager strækmærkerne. I disse områder, strækker huden sig nemlig let ved vægtforøgelse eller vægttab, når man vokser og under graviditet.
 

Hvem får strækmærker? 

Strækmærker er en del af de fleste kvinders liv og i dag har 80 % af kvinder strækmærker på deres krop. En af grundene til det er, at det er kvinder, der bliver gravide. For 50-70% af kvinder opstår der strækmærker ifm. den første graviditet, og det er ofte i slutningen af graviditeten, at de opstår.
Betyder det så, at mænd aldrig får strækmærker? Nej, mænd er også udsatte, men i mindre grad end kvinder. Et eksempel på det er, at 25% af piger får strækmærker i løbet af puberteten, hvorimod det kun gælder for 10% af drenge.
 

Hvordan forebygger man strækmærker? 

Forsøg at lade være med at sætte dine forventninger op, for det er svært at forhindre strækmærker i at opstå. De kan dog stadig undgås med en sund livsstil, og hvis man forbereder sig godt inden de perioder, hvor der er stor sandsynlighed for, at de opstår. Når du f.eks. er gravid, skal du vælge et specifikt produkt, der er velegnet til at pleje huden i denne periode, og påføre det dagligt. Når du påfører det, skal du have fokus på at stimulere hudens elasticitet.
Det er vigtigt at huske, at strækmærker er en manifestation af vores liv og livsbegivenheder, og derfor bør vi ikke forsøge at undgå dem for enhver pris, men i stedet også huske at holde af dem.
 

Hvordan fjerner man strækmærker? 

Vi kan lige så godt se det i øjnene; strækmærker forsvinder ikke af sig selv. Derfor er man nødt til at aktivt at gøre noget, hvis de er til stor gene. Hvis du synes, at de er grimme, kan du godt reducere dem. Ligesom det gælder for alle andre ar, er de særligt modtagelige for massage, som gør huden smidigere.

EPITHELIALE A.H

Massage gel-oil


*Genoprettet epidermis i området med ar.

EPITHELIALE A.H Gel-Oil
EPITHELIALE A.H
AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Rhealba Havre® : Helt unik.

Rhealba Havre®, vores fundament, der er dyrket i økologisk landbrug. Det er den aktive planteingrediens med balanceskabende, beroligende og reparerende dermatologiske egenskaber, der findes i alle vores produkter.
RHEALBA HAVRE® 

Tilbage til toppen