AD_SHOWER_WOMAN-UNDER-WATER_LARGE_2021
Indhold

Meget tør hud: Berolig kløe efter brusebad

Du eller et familiemedlem lider af ekstrem tør hud: Det resulterer i krokodillehud, som revner, skræller af, føles stram og klør. Og selv om det ofte giver et øjebliks pusterum at gå i bad, forværrer badet tilstanden endnu mere, og din hud bliver tør igen. Her kan du læse et par tips til, hvordan du kan fugte din hud dagligt og gøre den mere behagelig. 

Sådan genkender man xerose
eller ekstrem tør hud

Hvad er xerose? Det er en tilstand, der skyldes en svækket hudbarriere. Der findes to primære symptomer. Først og fremmest er din hud meget tør, hvilket kan komme til udtryk ved skældannelse og ru hud. For det andet føler du et betydeligt ubehag, som er kendetegnet ved kløe, stramhed og prikken. Hvis du oplever nogle af de symptomer, lider du sandsynligvis af xerose.

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021 outputWidth=577&outputHeight=577
AD_ATOPIC-DERMATITIS_WOMAN-ARM_LARGE_2021

Hvorfor klør huden
efter man har været i bad?

Hvis din hud føles stram og klør efter badet, skyldes det, at badet kan forårsage irritation af flere forskellige årsager. For det første kan vandets temperatur irritere huden, hvis det er for koldt eller for varmt. Når vandet fordamper, absorberer det noget af fugten fra huden, hvilket øger følelsen af stramhed og kløe. Derudover kan det også resultere i irritation, når man gnider på huden mens man vasker og tørrer huden, især hvis man ikke gør det skånsomt. Og endelig kan brug af uegnede produkter forværre hudens tilstand og forstærke dens reaktion og dermed følelsen af ubehag.

Tør hud: 
Vælg et godt vaskeprodukt

Hvis du ønsker at gøre badet til en beroligende oplevelse for din hud, er det vigtigt at vælge et vaskeprodukt, der er velegnet til meget tør hud. Vælg en sæbefri, nærende og genopbyggende vaskegel- eller olie. For at minimere risikoen for hudirritation bør produktet være formuleret med en fysiologisk pH-værdi (ca. 5,5), der ligger tæt på hudens pH-værdi og uden sulfaterede overfladeaktive stoffer.

ad_xerose-hands_large_2021
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021

Tør hud:
Gode vaner før og efter badet

Brug lunkent vand i badet og begræns badetiden, så du ikke er under vand i mere end fem minutter. Når du er færdig, skal du duppe dig tør og ikke gnide på huden. Og endelig skal du bruge en plejende creme mod udtørring to gange om dagen eller mindst én gang, efter du har været i bad.

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Mød vores ekspert

Hvis du påfører en fugtighedscreme dagligt over hele kroppen efter badet, vil det genoprette den hydrolipide film, reducere tør hud og hjælpe huden på længere sigt. Der er ingen kontraindikation ved brug af formuleringer med parfume, tværtimod kan det måske give dig mere lyst til at bruge den hver dag.

Dr. Marco Ambonati, hudlæge

Tør hud:
Valg og brug af plejeprodukter

Vælg en nærende creme mod udtørring, og påfør den to gange om dagen eller mindst én gang, efter du har været i bad. Varm produktet op i hænderne, og påfør det med brede, skånsomme strøg for at forstærke dets effektivitet. 

AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-LEGS_SQUARE_2021 577x577
Tilbage til toppen