AD_PAINFUL-SKIN_WOMAN-HAND-SHOULDER_LARGE_2021
Indhold

Sådan plejer man atopisk hud

Ved at passe på din (eller dit barns) atopiske hud kan du hjælpe med at berolige, forebygge og måske endda undgå udbrud. Det er derfor vigtigt at få gode, daglige rutiner, der også vil hjælpe dig på lang sigt. Målet? At dæmpe kløe og inflammation og at hjælpe huden med at beskytte sig selv. Vi vil tage en gennemgang af behandlingerne og give dig råd, så du kan hjælpe dig selv.

Sådan plejer man atopisk hud
I udbrudsfasen

Atopisk dermatitis udvikler sig mellem faser med udbrudsfaser og remissionsfaser (faserne mellem udbrud). Hver fase kræver specifik behandling. Til udbrudsfaserne vil din læge ordinere medicinsk behandling, f.eks. dermokortikoider, som udelukkende skal påføres den irriterede, røde hud en gang om dagen. Denne behandling bør kombineres med daglig påføring af nærende hudplejeprodukter på hele kroppen. De nærende produkter vil fugte huden, styrke dens barriere og berolige følelsen af ubehag, der opstår under udbrud.

AD_ATOPIC-DERMATITIS_MOTHER-AND-SON-BACK-ITCHING_LARGE_2021
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-LEGS_LARGE_2021

Sådan plejer man atopisk hud
i remissionsfasen (fasen mellem udbrud)

I remissionsfasen (fasen mellem udbrud) er det meget vigtigt at fortsætte med at påføre en nærende creme en gang om dagen. Den nærende creme vil hjælpe huden, da hudbarrieren vil blive stærkere og dermed beskytte huden bedre. Det vil hjælpe med at reducere hyppigheden af udbrud og dermed mindske behovet for brug af medicinsk behandling. 

Jeg har med tiden udviklet en rutine til at passe på min atopiske hud. I rutinen indgår et vaskeprodukt, som er velegnet til min hud og en nærende creme, jeg påfører en gang om dagen. Jeg har erfaret, at den gør min hud stærkere og mere modstandsdygtig. Hyppigheden af udbrud reduceres, når jeg følger denne rutine.

Lola, 35 år gammel

Atopisk dermatitis:
Hvilke behandlinger findes til atopisk dermatitis?

Når lægen konstaterer atopisk dermatitis, ordinerer han/hun typisk topikale dermokortikoider, som skal påføres lokalt på huden. Disse lægemidler hjælper med at dæmpe rødme og kløe. Derudover er det vigtigt at indføre en rutine med et nærende hudplejeprodukt og et velegnet vaskeprodukt for at reducere hyppigheden af udbrud. 

Behandling og pleje af hud med eksem

AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021
AD_ATOPIE_CHILD-SCRATCHING-ARM_LARGE_2021

Alle vores tips
Kløedæmpende

Selvom du oplever en stor trang til at klø dig, er det bedst at lade være. Det giver ganske vidst kort, øjeblikkelig lindring, men det kan forværre kløen efterfølgende. Så hvad kan du gøre for at dæmpe kløen og modstå trangen til at klø dig? Her kan du læse alle vores tips.

Atopisk dermatitis: Sådan dæmpes kløe

Atopisk dermatitis
og sport

Atopisk hud kan afholde dig fra at deltage i sportsaktiviteter, da sol, kulde og sved kan forværre symptomerne. Men hvis du træffer de rigtige forebyggende foranstaltninger, kan du nyde alle fordelene sagtens deltage i sportsaktiviteter og dermed få det meget bedre. Læs alle vores tips her.

Atopisk eksem og sport: De gode rutiner

AD_ATOPIC-DERMATITIS_SOLAR-SPORT_LARGE_2021
AD_ATOPIC-DERMATITIS_SOLAR-KIDS_LARGE_2021

Atopisk dermatitis
og solen

UV-lys i små doser har en antiinflammatorisk virkning, der reducerer symptomerne på eksem. Sved og saltvand derimod kan udløse kløe og forskellige reaktioner. Se vores praktiske oversigt, som kan hjælpe dig med at indføre de gode rutiner til at passe på atopisk hud, så du kan tilbringe en sommer uden kløe. 

Atopisk dermatitis og solen: Sådan beskytter du dig selv

Atopisk dermatitis:
Vores råd til natten

Atopisk eksem gør ofte nætterne vanskelige, fordi kløen ofte er mere intens på denne tid af døgnet. Varmen fra sengen, sved og det faktum, at du ikke er optaget af andet gør, at du kommer til at fokusere på kløen og derved får lyst til at klø dig. Læs vores tips til at undgå kløe om natten.

Atopisk eksem: Tips til en bedre nattesøvn

AD_ATOPIC-DERMATITIS_KIDS_LARGE_2021
Tilbage til toppen